Чому Адольф Гітлер ненавидів євреїв

Ім’я Адольфа Гітлера і зараз викликає різні емоції як у молоді, так і у багатьох зрілих людей. Одні захоплюються його ораторським мистецтвом, особливою цілеспрямованістю та неймовірним складом розуму. Інші ж ненавидять цього диктатора за надмірну зарозумілість і не людську жорстокість. Але, хоч би що там було, Адольф Гітлер залишив свій незабутній слід у світовій історії як жорсткий і безкомпромісний диктатор, а також завзятий борець за чистоту арійської раси. Особлива ненависть фюрера була до євреїв, і на це він мав, з його точки зору, кілька причин.

Євреї та християнство

Не можна назвати Гітлера родоначальником антисемітизму. Адже ще з часів розп’яття Ісуса Христа в Єрусалимі євреїв вважали винними у цьому нелюдському діянні. Варто лише згадати “Хрестові Походи” або “Єврейські погроми” на початку 19 століття. Навіть була думка, що євреї спалюють християнських дітей для своїх обрядів, що, звичайно ж, було вигадкою. Проте євреїв всіляко обмежували в правах. А фюрер пішов далі, закликавши до знищення єврейської нації. Він досить майстерно вселяв народним масам Німеччини, що євреї – це вороги, які винні у всіх їхніх бідах.

Поразка Німеччини у Першій Світовій війні

Гітлер був завзятим прихильником концепції “Удару в спину”, через який Німеччина зазнала принизливої ​​поразки у Першій Світовій війні, підписавши ганебну капітуляцію перед країнами Антанти. Суть цієї концепції полягала в тому, що Німецька армія мала все необхідне, щоб здобути перемогу. Проте, причиною невдачі стала діяльність внутрішніх зрадників, які розвалили армію і здалися противнику. Як зрадники виступали комуністи, соціал-демократи та, звичайно ж, євреї. Особливо фюрера вражав той факт, що країни Антанти не атакували міста Німеччини, а підписання капітуляції за такого розкладу викликало багато питань.

Протокол Сіонських мудреців  про світове панування

Адольф Гітлер свято вірив у різні теорії змов. Особливе обурення фюрера викликало протокол Сіонських мудреців, який передбачав встановлення євреями світового панування. Відповідно, Адольф як справжній арієць цього просто допустити не міг. Він дуже активно використав цей протокол, налаштовуючи німецьке суспільство проти євреїв. І саме тому антисемітизм набув широкого поширення як серед цивільних німців, так і серед німецьких кадрових військових.

Комунізм

Як відомо, фюрер був завзятим борцем проти комунізму, який фактично розсіював таке поняття як націоналізм. Гітлер навпаки, ділив все населення планети на нижчі та вищі раси за національною ознакою. А поширення комунізму, на думку Адольфа, загрожувало існуванню німецької нації, відповідно, і арійської раси. Свого часу і комуністи були радикально налаштовані проти кайзерівської Німеччини, а пізніше проти політики Адольфа Гітлера.

Що ж до євреїв, то, на думку фюрера, саме євреї стояли на чолі комунізму. Що частково було правдою. Адже зараз ні для кого не секрет, що батько комуністичної ідеології Карл Маркс був чистокровним євреєм.

Рекомендуємо прочитати: У центрі Ужгорода викинули у річку єврейський символ: США відреагували

Хоча опонент фюрера на виборах, комуніст Ернст Тельман, був вихідцем із простої німецької родини. Та й у комуністичній партії Німеччини на той момент було чимало німецьких громадян, незгодних із політикою Адольфа Гітлера.

Расологія та расові концепції

Расологія, прибічником якої був Адольф Гітлер, була особливо популярною наприкінці 19 століття. Вона стверджує, що у світі існує велика кількість не рівних за статусом расових класів. При цьому кровозмішування людей різних за статусом веде до виродження нації.

Як ми вже казали, фюрер виділяв арійську расу, до якої належали чистокровні німці, до найвищої. Він вважав, що арійська раса перевершувала інші раси своїм  інтелектом,  працездатністю, фізичним  розвитком  тощо. Нижчі ж раси Адольф Гітлер закликав знищувати, щоб не допускати надалі їх змішання з чистокровною арійською.

Як стає зрозумілим, євреїв фюрер відносив до найнижчої раси, яка мала підлягати, в першу чергу, знищенню. І якщо раніше єврей міг уникнути утисків, прийнявши християнську віру, після чого він просто вже не вважався євреєм, то при Гітлері їх  почали спочатку  позбавляти німецького громадянства і суттєво обмежували у своїх правах. Паралельно з цим проводився процес аріізації, під час якої єврейську власність конфісковували на користь арійців, тим самим позбавляючи євреїв можливості для прожитку. Зрештою, було прийнято план щодо остаточного розв’язання єврейського питання, яким передбачалось фізичне знищення євреїв.

Почему Адольф Гитлер ненавидел евреевОбрізання, гоління борід позбавило євреїв «індивідуальності» і дозволяло «цивілізованому» німецькому солдату легше їх сприймати як нижчу расу, придатну для ізоляції чи знищення.

Почему Адольф Гитлер ненавидел евреев

Почему Адольф Гитлер ненавидел евреевОбрізання, гоління борід євреям.

Почему Адольф Гитлер ненавидел евреевЧлени СА та СС сфотографувалися з єврейським бізнесменом Оскаром Данкером і його передбачуваною подругою-християнкою Адель, яких як «наочний приклад» провели вулицями містечка. Куксхафен. Їх змусили носити плакати із написами. Напис на плакаті молодої жінки каже: «Я придатна для найбільших свиней і спілкуюся тільки з євреями», а у молодої людини – «Будучи євреєм, я вибираю лише німецьких дівчат». 27 липня 1933 року.

Почему Адольф Гитлер ненавидел евреевВійськовополонені-євреї з жовтими зірками. Табір військовополонених. Мінськ, 1941 рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *