Після поразки влади на виборах президента Чехії госпіталізували

Як передає Українська правда, Президента Чехії Мілоша Земана госпіталізували відразу після його зустрічі з прем’єр-міністром Андрієм Бабішем, чия партія напередодні програла вибори.

Джерелоповідомлення чеського журналіста Филипа Горкі, AFP News Agency

Деталі: Увечері в суботу в Чехії стали відомі результати парламентських виборів, вони виявилися сенсаційними, оскільки правляча партія несподівано зазнала поразки.

Після цього ліберальні партії, які здобули перемогу, вирішили самі сформувати уряд, при цьому комуністи вперше залишилися поза парламентом. Перед цим чинний прем’єр Чехії Бабіш звертався до блоку Spolu з пропозицією почати переговори про коаліцію. Переможці виборів його пропозицію проігнорували.

Вранці 10 жовтня президент Чехії Мілош Земан провів зустріч з прем’єром країни Бабішем. Відразу по її завершенню Земана в Центральний військовий госпіталь відвезла швидка з написом “інтенсивна терапія” (mobilni jednotka intenzivní péče).

По словам Горки, охранники Земана помогали в его транспортировке к зданию Центрального военного госпиталя.

Нагадаємо:

  • Перше місце на виборах в Чехії посіла партія Spolu, що отримала 27,72% голосів. Це – праволіберальний союз, він вже має фракцію в парламенті (контролює 20% мандатів, а тепер представництво зросте майже вдвічі). Глава цього блоку Петр Фіала, швидше за все, стане новим прем’єром країни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *