Шокуюча доповідь експертів ООН: зміни клімату призведуть до війни і голоду

Ніхто не залишиться осторонь від зміни клімату, яке викличе повені і сильне підвищення температури в найближчі десятиліття.

Попередження було винесено Міжурядовою групою експертів по зміні клімату (МГЕЗК). У доповіді говориться, що конфлікти із застосуванням насильства, нестача продовольства і серйозної шкоди інфраструктурі стануть більш поширеними в майбутні десятиліття.

Далі експерти твердять, що підвищення температури призведе до загострення злиднів і пошкодження видів, що мешкають як на суші, так і у воді. Відповідно до думки експертів, людство живе в “епоху антропогенної зміни клімату” і наслідки глобального потепління вже спостерігаються на кожному континенті і в океанах.

Аналітики попереджають, що люди практично не готові до боротьби з цими наслідками.

Доповідь МГЕЗК є першим всеосяжним аналізом глобальних наслідків зміни клімату за сім років. У ній підкреслюється, що в останні десятиліття на Землі відбулися серйозні зміни у водних ресурсах в результаті танення льодовиків і зниження врожайності пшениці та кукурудзи.

Риби змушені змінювати середовище проживання через руйнування коралових рифів, а пожежі стають все більш частими. Продовольча безпека дуже постраждала через зниження врожайності основних культур: рису і кукурудзи, в той час, як зміна клімату буде також посилювати наявні проблеми зі здоров’ям і спричинить хвилю смертей, пов’язаних з недоїданням та хворобами.

Все частіше експерти відзначають, що екстремальні погодні умови, в тому числі підвищення температури, можуть позначитися на збільшенні ризику насильницьких конфліктів.

Катаклізми, такі як сильна спека, посуха, повені та лісові пожежі показують, як уразливі люди перед змінами клімату. І чим сильніше буде підвищуватися температура, тим більше ймовірність того, що світ зіткнеться з серйозними і широко поширеними наслідками, які стануть причиною різких і незворотних змін на планеті.

Доповідь МГЕЗК складається з двох частин. У другій автори проводять широкомасштабний огляд доказів зміни клімату. У ній, зокрема, говориться, що на 95 % у глобальному потеплінні винні люди. Доповідь складена на основі робіт сотень експертів з 70 країн.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *