Школи Закарпаття з понеділка можуть піти на дистанційне навчання?

Закарпаття, як і Україна загалом, вже з 13 вересня може перейти до жовтої зони карантинних обмежень.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ОДА Анатолія Пшеничного, остаточно про перехід в іншу зону має вирішити комісія з надзвичайних ситуацій, яка засідатиме цього тижня. Повідомляє “Суспільне Закарпаття“.

Якщо з 13 вересня введуть “жовту зону” карантину, то в навчальних закладах, де вакциновано менше ніж 80% персоналу, вони мають перейти на дистанційну або змішану форми навчання.

За словами Анатолія Пшеничного, наразі найнижчі показники щеплень в Рахівському районі, Тячівському, крім райцентру, а також у місті Хуст.

Директорка департаменту освіти ОДА Мар’яна Марусинець зазначила, що на Закарпатті є школи, де відсоток вакцинації нульовий.

“Це Солотвинський ліцей, Білоцерківський ліцей, Глибокопотіцький ліцей, тобто вся Солотвинська територіальна громада практично проігнорувала те, що треба провести щеплення. Неліпинська територіальна громада, Хустська ТГ. І можна ще називати цей перелік. Від того, як ми будемо працювати, буде залежати не тільки якість освіти, а й економічний приріст Закарпаття, тому що прийдеться батькам залишатися вдома, займатися учнями”, — сказала Мар’яна Марусинець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *