Поради та роз’яснення юриста відносно вручення повісток праціниками ТЦК (військоматів) (відео)

Випадки порушення проведення мобілізації фіксують в Україні як з боку громадян, так і з боку працівників територіальних центрів комплектування. Про найпоширеніші порушення в інформаційному ефірі “Суспільне. Спротив” розповів юрист Юрій Танасійчук.

“Часто працівники центру комплектації жаліються на агресивну поведінку, на те, що на них спускають собак, якщо це приватне подвір’я. В багатьох випадках є так званий особистий фактор осіб, які входять в конфлікт і він є детонатором вчинення протиправних дій”, — розповів журналісту “Суспільне Ужгород Юрій Танасійчук.

Якщо щодо вас чи близької вам людини працівники ТЦК вчиняють протиправні дії, — звертайтеся до правоохоронних органів.

Юрист Юрій Танасійчук, що мобілізація заради мобілізації перемоги нам не принесе. Якщо ми будем наповнювати лише статистику, відкинемо питання якості, фаховості, питання добровільної згоди і розуміння того, куди людина піде і яку вона принесе користь у війні. Якщо це недокомунікувати, ефективність такої мобілізації, якщо не рівна нулю, то близька до нуля.

“Бої — вагома частина ведення військових дій, але не менш вагома робота в тиловому забезпеченні. Це — робота спеціалістів з серверами, технікою, ремонтних бригад, кухарів, водіїв. На кожній цих позицій терцентри проводять комплектації. Дуже важливо розуміти, щоб на позиції з активними бойовими діями мінімізувати потрапляння людей, в яких є фобії до зброї, крові. До речей, які можуть ставити під загрозу роботу цілого підрозділу. Залежність, наркоманія, алкоголізм також впливають на ведення бойових дій”, — додав юрист.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *