у Чорногорії сутички через інтронізація нового митрополита Сербської православної церкви

Поліція Чорногорії декілька разів застосовувала сльозогінний газ проти протестувальників у місті Цетіньє, де проходила інтронізація нового митрополита Сербської православної церкви. Про це повідомляє  Vijesti.

Протестувальники починаючи з суботи блокували в’їзди у Цетіньє, звівши барикади з палаючих шин. Через це у місто не зміг потрапити автобус з духовенством із Подгориці. Сербському патріархові Порфирію і новому митрополиту СПЦ в Чорногорії Іоаникію прийшлось летіти  на вертольоті та під посиленою охороною спецназу.

Протести відбувались також у кількох місцях у Цетіньє, зокрема у центрі міста.

 

Поліція повідомила про вісьмох затриманих і одного арештованого за напад на працівника правоохоронних органів під час виконання службових обов’язків. Повідомляється, що двоє поліцейських і кілька протестувальників отримали. поранення. Поліція декілька разів застосовувала сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Не дивлячись на протести, на території монастиря у Цетіньє після 10 ранку за місцевим часом завершилась церемонія інтронізації  Йоанікія II на вищу духовну посаду —  митрополита Чорногорії та архієпископа Цетіньє.

 Протести чорногорців — це наслідок ставлення СПЦ до ідентичності чорногорського народу…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *