Олексій Петров: Коли щось ламається – треба ремонтувати

Сьогодні ми почуємо безліч політичних заяв про коаліції, перевороти та інші спекуляції.
В реальності – все значно прозаїчніше. Коли завдяки Президенту, Уряду, фракції “Слуга Народу” в область направляються сотні мільйонів гривень державних субвенцій, а згодом непаритетне розподіляються між громадами – це не ефективне управління державними фінансами. Я вже не кажу про якість цих робіт та інші моменти.
Коли ви у мене запитуєте, чому я не проводжу прямих ефірів, чому не ремонтується та чи інша дорога, а я не можу вам відповісти, як рік тому, бо президентська фракція не впливає на рішення тієї ж бюджетній комісії – це не ефективна робота обласної ради.
Водночас коли щось піде не так – винний буде голова обласної ради й фракція “Слуга народу”, як представники влади.
Тому, якщо на нас лежить така відповідальність, то мають бути й важелі впливу.
І те, що дехто хоче назвати “переворотом”, є банальним поверненням статус-кво.
Мова не про персоналії, не про партії, а про ефективність і відповідальність. Ми виправляємо помилки й таку відповідальність беремо на себе.

Олексій Петров – голова Закарпатської обласної ради

Примітка редакції. Сьогодні вперше, за період перебування на посаді голови обласної ради Олексія Петрова, сесія пройшла в конструктивному руслі. Сьогодні вперше можна було побачити не просто генерала-майора СБУ, який ніби то перебуває “не у своїй тарілці”, сьогодні в президії Закарпатської обласної ради сидів державник, який разом з депутатським корпусом розв’язував насущні проблеми області.

Чому цього не було раніше? Причин багато, про деякі я вже писав. Сьогодні можна сказати, що ті, хто приклав максимум зусиль, щоб Олексій Петров став головою обласної ради, думали не про Петрова, не про області, а про свої шкурні інтереси. Це було добре видно, як “пилились” бюджетні кошти. Була створена ситуація, коли голова обласної ради, практично, не мав впливу на діяльність обласної ради, тому що більшість в президії обласній мали так звані “провладні” партії: “Рідне Закарпаття”, “Європейська солідарність”, “Батьківщина”, які на загальнодержавному рівні в реальній опозиції до влади. Парадоксальна ситуація.

Сьогодні Олексій Петров, генерал-майор СБУ, як професіонал, голова обласної ради, як державник, показав всі свої бойові й управлінські якості. Сьогодні Олексій Петров відбувся, як голова обласної ради, як політик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *