Закарпаття засипає снігом, дорожники працюють у посиленому режимі

Через сильний мокрий сніг на дорогах Закарпатської області посилено працюють дорожні служби та поліція.

З ночі на 12-те березня на Закарпатті погіршилася погода — по всій території області йде сильний мокрий сніг із налипанням, вночі температура опускалася нижче нуля. Відтак ситуація на дорогах області складна, на автошляхах працює очищувальна техніка, за ніч використали 40 тонн солі та протиожеледної суміші.

Як запевнила речниця Служби автодоріг в Закарпатській області Наталія Турчак, усі траси державного на міжнародного значення на Закарпатті проїзні. Усі чотири перевали, якими можна добратися з сусідніх областей на Закарпаття, також вільні для проїзду автотранспорту.

“Утім ми просимо водіїв бути уважними та обережними, тому що на дорогах — каша, через сильне налипання мокрого снігу працює дорожня техніка, тому рух може бути ускладнено,” – сказала Турчак.

Зі свого боку, в Нацполіції області повідомили про посилене патрулювання доріг області через складні погодні умови.

“Вже чимало громадян «перевзули» свої автомобілі на літні шини, поліціянти особливо наголошують, що в такому випадку категорично не можна виїжджати на дороги краю”, – йдеться у повідомленні.

Також у поліції просять водіїв при вимушених подорожах з особливою увагою здійснювати всі маневри на дорогах та вибирати максимально безпечну швидкість.

Як повідомляють синоптики, на Закарпатті сніжитиме протягом цілого дня 12 березня, потім мокрий сніг перейде в дощ, вночі на дорогах ожеледиця. Також синоптики прогнозують сильні пориви вітру — до 20 м/с. В області оголошено штормове попередження, рівень небезпеки — жовтий.

Фото: zak.depo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *