Perseverance тепер офіційно шукає життя на Марсі. Полювання починається

Після успішної посадки на Марс в минулому місяці марсохід НАСА Perseverance почав своє полювання за ознаками древнього позаземного життя.

За даними Agence France-Presse, Perseverance вже зібрав свої перші зразки марсіанських гірських порід і ґрунту. Коли він відправить їх назад на Землю, приблизно у 2031 році, вчені НАСА нарешті зможуть визначити, чи була колись на Марсі мікробне життя і, що, можливо, більш важливо, чи дійсно Земля унікальна, як придатний для життя світ.

Тим часом Perseverance проводитиме власний аналіз. Його набір інструментів SuperCam, який також відповідає за збір цих перших зразків, дозволяє марсоходу робити знімки й вивчати околиці.

Крім кам’яних совків і камери, в Perseverance є інструменти, в тому числі лазер, для вивчення хімічного складу навколишнього середовища.

Під час своєї місії Perseverance збере зразки каменя і ґрунту  з Марса в понад два десятки запечатаних трубок, які в кінцевому підсумку доставлять назад на Землю.

На той час, коли зразки каменя і ґрунту прибудуть сюди на Землю, «Наполегливість», ймовірно, значно поліпшить наше розуміння Марса і його населеності – як для древніх мікробів, так і для майбутніх поселенців, відзначає AFP.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *