Стівен Хокінг передбачив зникнення людства до 2600 році

Людство може зникнути до 2600 році, попереджав знаменитий фізик Стівен Хокінг. На думку вченого, населення Землі буде рости, споживання енергії збільшуватися, а сама планета перетвориться на «палаючу вогненну кулю».

Врятуватися від катастрофи, на його думку, можна лише знайшовши придатну для життя планету. Людство повинно безстрашно відправитися в ті місця, де до нього ніхто не побував, якщо хоче продовжити своє існування ще на мільйон років, Хокінг заявляв в 2017 році на саміті Tencent WE в Пекіні. По відеозв’язку він закликав інвесторів підтримати його проєкт Breakthrough Starshot, що передбачає подорож до Альфа Центавра — найближчої до сонячної системи зірки.

Вчений вважав, що навколо неї може обертатися придатна для життя планета. 

Літальний апарат проєкту Breakthrough Starshot на швидкості світла зможе досягти зірки всього за двадцять років, тоді як сучасним космічним кораблям треба було б на це близько тридцяти років, заявляв фізик. На заході виступив і колишній глава Дослідницького центру Еймса Піт Ворден, нині керівник проєкту  Breakthrough Starshot.

За його словами, у другій половині XXI століття можуть бути отримані перші фотографії придатної для життя планети з орбіти Альфа Центавра

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *