Leonid Nevzlin – Все більше лайки, розлюченої, але безпорадної…

Рівень висловлювань, які дозволяють собі мешканці Кремля та його найближчих околиць, давно вже нагадує розмови у найнижчій пробній пивній радянських часів. Все більше лайки, розлюченої, але безпорадної. Звичайно, це нова форма лизоблюдства. Бажання сподобатися Путіну. Показати, що вони в струмені путінського «мочити у сортирі». Ну чи під струменем, як завгодно. І навчилися хамити всьому світу та своєму населенню в унісон з вождем.

Але не тільки у догідливості справа. Є ще страх завтрашнього дня. Є ще й туга щодо зниклого комфортного  життя. Ці люди готували собі зовсім іншу кар’єру та інший її фінал. Загрібати гроші в Росії, насолоджуватися владою в Росії, але самим життям насолоджуватися в інших місцях. Саме тих, які вони тепер проклинають і які хочуть розтоптати. Ось та сама Європа, до якої не доплисти, не долетіти (Лавров тепер точно знає), не дійти. У якій немає місця ні Путіну, ні його прихильникам.

А ще ж – дружини та коханки, діти та онуки. Вони теж збиралися жити по-іншому і в інших місцях, їм теж здавалося, що санкції це щось таке, що них не стосується. Тепер дружини, не допущені до палаців, і подружки, що залишилися без міланських і паризьких магазинів, вдома гризуть своїх благовірних. А ті вже звикли.

Діти націлювалися на Оксфорд або Стенфорд, а тепер їм треба тягнутися в пліснявий МДУ, з якого хід тільки в таке ж плісняві МЗС. А головне, ще й санкцій діти за тат і матусь відхопили, адже здавалося їм, що вони зробили? Тому колись улюблені батьки потихеньку перетворюються на об’єкт ненависті. Брехачів, які пообіцяли розкішне життя на весь світ, і обдурили.

Ось і залишається медведєвим і володіним виливати злість на весь світ. Тим більше в громадському просторі, тому що так можна заразом лизнути п’яту начальнику. Жаліти їх нічого. Самі все обрали. Жаль тих, хто гине через хамуватих, страшно заляканих, що не мають майбутнього ні для себе, ні для своїх дітей злісних карликів.

https://www.facebook.com/Nevzlin

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *