Чотири замки передали у спільну комунальну власність Закарпатської обласної ради

Залишки замків у різних куточках краю передали у комунальну власність Закарпатської обласної ради. За відповідне рішення на першому пленарному засіданні другої сесії проголосувало більшість депутатів облради.

Зокрема, депутати внесли зміни до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області. Згідно з цим рішенням, нарешті буде юридично впорядковано документацію стосовно чотирьох замків Закарпаття.

Мова йде про пам’ятку архітектури ХІІІ століття — замок-фортецю у селі середнє Ужгородського району, Угочанський замок у місті Виноградів (пам’ятка архітектури ХV століття), Королівський замок у селі Королево колишнього Виноградівського, а нині Берегівського району (пам’ятка архітектури ХІІІ століття) та пам’ятку архітектури ХІІ-ХІІІ століття — руїни замку у селі Квасово Берегівського району.

Наступним кроком у цьому процесі стане передача згаданих об’єктів в оперативне управління відповідних місцевих громад, які погодилися взятися за облагородження залишків замків.

Таке рішення, зокрема, дозволить вчасно розпочати передбачені в рамках проєкту “Збереження замків Закарпаття” протиаварійні та невідкладні консерваційні роботи, які здійснюватиме Виноградівська міська рада в рамках Конкурсу проєктів регіонального розвитку за рахунок коштів державного бюджету отриманих від ЄС.

На думку депутатів, таке рішення дасть можливість зберегти і відновити інфраструктуру цих історичних об’єктів, що сприятиме збільшенню кількості відвідувачів, розвитку туризму та поповненню обласного бюджету, – інформує пресслужба Закарпатської обласної ради

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *