Які три “здорові” звички скорочують життя

Більшість в курсі, що сидячий спосіб життя і неправильне харчування скорочують життя. Однак є цілий ряд звичок, які позиціонують, як здорові, але таким вони не є. Про це розповіли американські лікарі. Повідомляє видання Express.

Мало жирів в раціоні

Рейчел Файн, доктор медичних наук, спростовує ідею про те, що харчування з низьким вмістом жирів сприятиме поліпшенню здоров’я. Вона зазначає, що жир є ключовим компонентом гормонального балансу тіла. Крім того, продукти з високим вмістом жирів, особливо омега-3, необхідні для здоров’я мозку і серця. Вони також можуть зменшити запалення в організмі.

Інтенсивні фізичні навантаження

Перебір з фізичною активністю може бути шкідливим для людини. Доктор Тарін Майерс зазначає, що крім травм, пов’язаних з надмірним перенапруженням, перебір з фізичними навантаженнями пов’язаний з тривогою, порушенням харчування і та появою дисморфії (несприйняття свого тіла).

Дієта як засіб схуднення

Якщо єдиною причиною дієти є зайва вага, швидше за все, результат буде сумним. Дієтолог Кейтлін Селф зазначає, що сприйняття дієти як засобу схуднення може бути небезпечним. Вся справа в строгих обмеженнях, які сприяють розвитку не тільки розладів харчової поведінки, але і загальних хронічних захворювань.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *