Провідні вчені планети заявили про швидку катастрофу для всього людства

Вчені вже багато років упереджують громадськість про страшні наслідки зміни клімату, але як виявилося, все може бути набагато гірше.

Міжнародна група провідних вчених повідомила про те, що людство знаходиться на порозі катастрофи. Прогресуюча зміна клімату і втрата біорізноманіття з кожним днем все більше загрожує виживанню всіх видів на нашій планеті.

Автори нової роботи попереджають, що якщо світові лідери нарешті не визнають це проблему в повному обсязі, наслідки будуть жахливими.

В ході нового дослідження було проаналізовано близько 150 робіт, що описують зміни навколишнього середовища. Експерти відзначають, що лідери світових держав більшою мірою ігнорують кліматичні проблеми, в той час, як результати нового дослідження показують, що умови навколишнього світу «набагато небезпечніші, ніж вважає громадськість».

Даніель Блюмштейн, професор Інституту навколишнього середовища та сталого розвитку Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі та один з авторів статті, сказав CNN, що не буде перебільшенням сказати, що цивілізації загрожує колапс при такому ставленні людей до проблем екології.

Професор Корі Бредшоу з Університету Фліндерса в Австралії зазначив, що “насправді масштаб загрози біосфері та всім її формам життя настільки великий, що його важко осягнути навіть добре поінформованим експертам”.

Знову і знову вчені, експерти та захисники навколишнього середовища попереджають, що Земля знаходиться в критичному стані. Вже кілька років вчені говорять про шосте масове вимирання, причиною якого є людина, проте люди продовжують торгувати дикими тваринами, забруднювати навколишнє середовище і використовувати токсичні речовини.

Зрозуміло, багато країн вже намагалися знайти вихід з ситуації, що склалася. Так у 2010 році лідери 196 країн зібралися в Японії та узгодили список цілей в області біорізноманіття, покликаних врятувати Землю. Однак 10 років по тому група експертів ООН прийшла до висновку, що світ не зміг досягти жодної мети.

«Ми вже багато років говоримо: нам потрібно зробити це-і-те, ось-це-та те», — сказав Блюмштейн. “Ми знаємо, в чому полягають проблеми, але вважаємо за краще нічого не робити»

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *