Вже цього року планують заверщити реконструкцію Музею лісу та сплаву (відео)

Музей лісу і сплаву розташований біля села Синевир на Міжгірщині, єдиний у Європі та один із двох у світі. Він зазнав значних пошкоджень під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років. Зараз ведуться роботи щодо повної відбудови цього закладу.

В урочищі Чорна Ріка на Міжгірщині існував єдиний у Європі Музей лісосплаву. Таких музеїв у світі лише два – в Україні та Канаді.

Музей лісу і сплаву знайомить зі знаряддями праці лісорубів і бокорашів. Однак значних пошкоджень заклад зазнав під час катастрофічних паводків 1998 та 2001 років. Дамба, що розташовувалася в цьому ж районі, була знищена повністю. І от кілька років тому його вирішили відновити.

Тоді проєкт затвердили, і вже на початку 2018 року почали будівництво, використали 28,1 млн гривень із виділеного бюджету. Наразі кошторисну документацію переробили та здали проєкт на експертизу. Новим проєктом кошторис передбачено у розмірі близько 65 мільйонів гривень. 40%  робіт вже виконано. Завершити роботи планують вже до кінця 2021 року.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *