Знову дипломата затримали з контрабандою сигарет на Закарпатті

Сьогодні, 10 грудня, на митному посту «Лужанка» у «тенета» закарпатських митників потрапив черговий дипломат-контарбандист, який намагався незаконно вивезти з України сигарети, вщент забиті у багажному відсіку автомобіля.

Про це повідомили у пресслужбі Закарпатської митниці Держмитслужби.

Виїжджаючи з України, 42-річний житель м. Кішварда під час проходження митно-прикордонного контролю у «зеленому коридорі» пред’явив дипломатичний паспорт громадянина Угорщини. Усно заперечив про наявність прихованого товару в автомобілі марки «Seat Alhambra». Та митники, розпитавши дипломата, з’ясували, що він не акредитований на території України, і перебував тут у приватних справах.

Тож, було вирішено перевірити добропорядні наміри угорця перетнути українсько-угорський кордон, провівши огляд транспортного засобу, який, до речі, не був на дипломатичних номерах. Утім, іноземець навідріз відмовився від поглибленої перевірки своєї автівки та зажадав представника угорського консульства.

Не гаючи часу, митники залучили кінологічну команду. Відтак службовий собака, на ім’я Лорд, який на митній службі майже 10 років, обійшовши з-заду іномарку, і блискавично показав на наявність у багажному відсіку тютюнових виробів.

Коли прибули на митний пост представники угорського консульства, було відкрито багажник, в якому спритний дипломат під чорною тканиною приховав сигарети. Як пояснили інспектори, у такий спосіб іноземець вдався приховати від митного контролю велику кількість тютюнових виробів, які б не були помітні через тоноване скло автомобіля під чорною тканиною.

На даний час проводиться підрахунок сигарет без акцизної марки України «Compliment Slim» та документування порушення митних правил.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *