Спроба диверсії на Закарпатті: група “активістів” мало не отруїла берегівський водопровід (?)

Днями в місті Берегово була затримана група молодих неадекватів, яка планувала отруїти міський водопровід ціанідом калію.
Місцеве управління #СБУ примудрилося залізти в непримітний Telegram-чат, опера начиталися там лютих бреднів про тотальну зачистку Закарпаття від сепаратистів всіх мастей, ну і, зокрема, берегівської міської громади від угорців. Наші спершу махнули на все рукою — хіба мало подібного плаває (і не тоне) на просторах мережі. Однак сигнали надійшли й з інших джерел. Завели ДОУ, почали розбиратися. У підсумку в підвалі житлового будинку було затримано двох контрацептивів, старанно «прітворяюшіхся» хіміками-аматорами — перевіряли як ціанід розчиняється в воді. Звідки у них така кількість отруйного порошку, а головне, що вони збиралися робити з розчином, «хіміки»відповісти не змогли. Благо, листування з чату, фрагмент якої ви знайдете нижче, відкриває завісу цієї таємниці.
На даний час відомо, що водних диверсантів було п’ятеро. Троє з них, зрозуміло, вже в розшуку. Двоє інших відправлені в Ужгород, пакети та вода — на експертизу до Києва.
Джерело: Кріт СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *