Стівен Хокінг: рай – це казка для людей, які бояться темряви

Хокінг, який помер у віці 76 років 14 березня 2018 року, писав у своїй книзі «Короткі відповіді на великі питання», що вийшла посмертно, що Бога немає. Також, на його думку, Всесвітом ніхто не керує. Це було не перший раз, коли Хокінг відкинув ідею вищої сили. Він оскаржував існування Бога довгі роки до своєї смерті.

«Питання полягає в тому, чи був спосіб виникнення Всесвіту обраний Богом з незрозумілих нам причин або ж він був визначений законом науки? Я вважаю, що друге, — сказав Хокінг під час телешоу Genius of Britain. – Якщо вам подобається, ви можете називати закони науки Богом, але це буде не той особистий Бог, з яким ви можете зустрітися і поставити питання».

У книзі «Вищий задум», випущеної у 2010 році, Хокінг і його співавтор Леонард Млодінов приписують причину існування «спонтанного створення», відзначаючи, що необов’язково звертатися до Бога, щоб Всесвіт почала своє існування.
Що стосується життя після смерті, то в інтерв’ю The Guardian вчений зазначив, що мозок схожий на комп’ютер, який в підсумку просто вимикається.

«Для поламаних комп’ютерів немає раю або життя після смерті; це просто дитяча казка для людей, які бояться темряви », – заявив він в тому інтерв’ю.

У віці 21 року у Стівена Хокінга було діагностовано неврологічне захворювання під назвою «бічний аміотрофічний склероз» (БАС), також відоме як хвороба Лу Геріга. Він прожив з цією хворобою до кінця життя, більшу частину якої провів в інвалідному кріслі.

Хокінг був відомий своїми відкриттями, пов’язаними з чорними дірами, — зокрема, явищем, яке на його честь було названо випромінюванням Хокінга, — бестселер «Коротка історія часу».

Крім того, він відкрито говорив у своїй гіпотезі щодо майбутнього на Землі, відзначаючи, що планета може стати «вогненною кулею» в найближчі кілька сотень років, а штучний інтелект знищить людську расу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *