Вцілілий курсант АН-26 розповів про останній політ

20-річному курсанту В’ячеславу Золочевському, єдиному, хто врятувався в катастрофі Ан-26-го під Чугуєвом, дозволили вийти з лікарняної палати на вулицю. У хлопця струс головного мозку, забої та опіки.

В’ячеславу важко згадувати той день, але дещо про останній політ Ан-26 він розповів у сюжеті ТСН.

З Іриною, мамою єдиного вцілілого курсанта в авіатрощі під Чугуєвим В’ячеслава Золочевського, ТСН поїхала у шпиталь до сина.

“Славик припідняв голову. Він був весь у крові та казав “Мамо”. Я ночі не сплю. Просто не можу відійти від тієї ночі”, — згадує жінка.

За її словам, в п’ятницю Слава їй подзвонив і попередив, що від шостої до дев’ятої вечора буде в небі. Уже близько 21:00, майже відразу після трагедії, Ірина побачила в соцмережах відео літака, що палав.

“Я скрізь шукала очима сина. Це був якийсь страшний сон. Скільки хлопців не повернулося…”, — каже мама курсана Ірина Золочевська.

Четвертий день її син перебуває у Харківському військовому шпиталі. Журналістам сюди не так просто потрапити, але ТСН вдалося, щоб ексклюзивно, з перших вуст, від єдиного курсанта, який вижив, дізнатися, що все ж таки сталося на борту Ан-26.

Він здійснив першу прогулянку після авіатрощі. В’ячеславу ще важко ходити. Мама хоче хлопця підтримати, проте він, як справжній майбутній офіцер, не виказує, що потребує допомоги. Перебинтована голова: у хлопця струс мозку, множинні забої, на обличчі немає живого місця, незначні опіки на тілі. Він єдиний зумів вибратися з літака і вижити.

“У сорочці, кажуть, народився”, — зазначає він.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *