Володимир Зеленський представив у парламенті п’ятиетапний план перемоги України у війні з росією (відео)

Президент Володимир Зеленський представив у Верховній Раді план перемоги України у війні з росією, який складається з п’яти ключових пунктів, кожен з яких охоплює різні сфери — геополітичну, військову, економічну та безпекову. Більшість пунктів детально розраховані у часі, однак реалізувати цей план можливо лише за підтримки партнерів.

Відео з засідання транслюється в прямому ефірі.

За словами Зеленського, основні напрямки плану зосереджені на запрошенні України до НАТО, продовженні оборонних операцій та економічному тиску на росію. Особливий акцент робиться на тому, що для досягнення перемоги необхідно забезпечити подальше надання Україні далекобійної зброї та зняття обмежень на її використання. У цьому контексті економічний тиск також є важливою складовою – йдеться про обмеження цін на російську нафту та експортні операції. Крім того, український військовий досвід має стати основою для гарантування безпеки у всій Європі:

“Росія повинна назавжди втратити контроль над Україною і втратити навіть бажання такого контролю.
Це гарантія життя для України. І водночас – гарантія спокою для Європи.
І щоб ми досягли цього, я прошу вас працювати на єдність в Україні та України – з партнерами. Переконувати партнерів. Бути тими, хто працює невтомно.

Я дякую кожному й кожній, хто працює саме так заради України. Хто воює заради України.
Я дякую всім, на чиїх плечах стоїть Україна.
Іноді в час війни буває так, що суспільство поляризується. Але саме завдяки повазі один до одного та вдячності суспільство зберігається.
Попри поляризацію. Ми не воюємо один з одним.
Ми воюємо з Росією на полі бою, у міжнародних відносинах, в економіці, в інформаційній сфері та в людських серцях.

Ми досягали й досягаємо результатів у битвах завдяки нашій єдності. Тому, будь ласка, не втрачаємо єдності. Працюємо разом. Заради України. Заради перемоги України.

Якщо втратимо єдність в Україні – втратимо єдність у Європі.
Якщо втратимо єдність у Європі – втратимо підтримку світу.
Якщо втратимо підтримку світу – програємо в цій війні, як було століття тому.

План перемоги, серед іншого, дозволяє нам усім в Україні об’єднатись ще більше навколо спільної мети.
Хай наша спільна робота за Планом перемоги якнайшвидше обернеться миром для України.”

“Росія повинна програти, і це не може бути замороженням конфлікту або торгівлею суверенітетом. Ми повинні реалізувати план перемоги та змусити Росію брати участь у саміті миру“, — наголосив Зеленський.

Президент також підкреслив, що з планом вже ознайомлені ключові союзники України, такі як США, Велика Британія, Франція, Італія та Німеччина. Після його презентації у Верховній Раді Зеленський планує представити цей план європейським партнерам під час саміту ЄС, який відбудеться 17-18 жовтня.

Тези Плану Перемоги:

Усього в проєкті 5 пунктів, 3 з них — таємні. 4 частини передбачені на час війни, 5-й пункт — після її завершення.

Перший пункт — геополітичний: запрошення в НАТО вже зараз.

Другий пункт — оборона: ключем до реалізації є продовження операцій на ворожій території. А також допомога партнерів в укомплектуванні резервних бригад, покращенню ППО, зняття обмежень на удари по військових обʼєктах, надання далекобійних можливостей.

Третій пункт — стримування: він має таємний додаток. Коли росія дізнається про нього — погодиться на переговори. Пропонується розмістити комплексний неядерний пакет стримування захисту України від будь-якої загрози.

Четвертий пункт — стратегічний економічний потенціал: є таємний додаток. Пропозиція для США та ЄС укласти спільну угоду щодо захисту ресурсів та використання економічного потенціалу. Мир завдяки економічній силі.

П’ятий пункт — після війни Україна буде мати досвідчений військовий контингент: ми зможемо гарантувати безпеку в Європі. У разі згоди партнерів: заміщення військових США в Європі на українські підрозділи після війни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *