Такого ніколи в історії не було: Іран випустив по Ізраїлю 181 балістичну ракету

Увечері 1 жовтня Іран здійснив найбільший ракетний удар по Ізраїлю в історії Ізраїлю. Почалося воно близько 19:30. З Ірану по Ізраїлю було випущено 181 балістичну ракету. Це також, ймовірно, найбільша атака балістичних ракет в історії людства.

Тривога оголошена на більшій частині Ізраїлю, в Єрусалимі, Тель-Авіві, районах Гуш-Дан, Шарон, Центральний Негев, Західний Негев, Південний Негев, Лачиш, Західний Лачиш, Мертве море, Юдея, Дан, Шфела, Яркон, Менаше, Єрусалим. О 20:30 Служба тилу дозволила громадянам покинути укриття після завершення обстрілу.

Такого не было в истории: Иран выпустил по Израилю 181 баллистическую ракету
Фото: скріншот

За інформацією МДА, постраждалих внаслідок обстрілу немає. Більшість ракет збили ізраїльські сили протиповітряної оборони. Однак були зафіксовані падіння, як в центрі країни, так і на півдні. За даними 12 каналу, атака була особливо потужною у напрямку Дімони, де розташований центр ядерних досліджень. По цьому району було випущено “двозначну кількість ракет”.

За неперевіреними даними, внаслідок обстрілу постраждала будівля на півночі Тель-Авіва. Також сильно постраждав ресторан у Тель-Авіві – там вибухом чи осколками вибило вікна, пошкодили стіни та меблі.

Так виглядає вирва від ракети в районі Шарон, що в центральній частині Ізраїлю. Іранська ракета вибухнула біля покинутої будівлі, сильно пошкодивши її та будівлі в радіусі 500 метрів. У будівлі могли ночувати безхатьки, зараз рятувальники перевіряють руїни.

Частина іранських ракет була збита ВПС США над територією Йорданії.

Джерело в уряді Ізраїлю заявило, що відповідь Ірану буде “жорсткою”.

У соцмережах з’явилося відео, як система ППО збиває ракети над центром Ізраїлю.

Деталі, D.G. Фото: Ilan Assayag

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *