Лариса Криворучко: …свідоцтво адвоката у керівника секретаріату НААУ Красника Вадима — видане з порушеннями процедури та підлягає анулюванню

Свідомі адвокати повідомляють, що Красник В.В. причетний до незаконної змови про невдалі спроби анулювати свідоцтво адвоката Ларисі Криворучко.

Лариса КРИВОРУЧКО ГО “Антикорупційний фронт Лариси Криворучко” (надалі, АФЛК ): вирішила розібратись в даному питанню оскільки надана інформація містить ознаки корупції та незаконності дій ряду осіб.

Відтак, АФЛК Ларисою Криворучко направлено запити до МЮУ, НААУ, РАУ, КДКА Київської області, Ради адвокатів Київської області  тощо. Повторні запити.

Відповіддю Міністерства юстиції України, Ради адвокатів Київської області, КДКА Київської області (близько 30 відповідей — відокремлюємо необхідну інформацію) повідомлено:

Красник Вадим Володимирович працював в Координаційному центрі Мінюсту (ЄДРПОУ 38259562) з 17.07.2012 по 06.11.2013 року:

з 17.07.2012 – призначений на посаду головного спеціаліста відділу правового аналізу та нормопроєктування;

з 01.10.2012 – переведений на посаду завідувача сектору консультаційно-методичного забезпечення надання первинної правової допомоги відділу правового аналізу, нормопроєктування та консультаційної роботи;

з 21.01.2013 року – переведений на посаду начальника відділу правового аналізу, нормопроєктування та консультаційної роботи;

06.11.2013 – звільнений з посади державного службовця.

22.01.2013 року (під час перебування на державній службі) Красник В.В. подав до атестаційної палати КДКА Київської області  заяву разом з документами для складання іспиту та отримання свідоцтва про складання іспиту.

26.12.2013 року Красник В.В. отримав свідоцтво про складання кваліфікаційного іспиту, на підставі рішення від 26.12.2013 року.

27.03.2014 року Красник В.В. отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю від 27.03.2014 року №5161/10, видане на підставі Рішення Ради адвокатів Київської області 27.03.2014 року № 13.

Красник В.В. отримав свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю на підставі рішення Ради адвокатів України від 27.09.2013 року № 215. Згідно з даним рішенням не передбачалось процедури проходження стажування.

Рішення Ради адвокатів України від 27.09.2013 року № 215 опубліковано, але — не вказано :

– склад членів, які брали участь під час ухвалення даного рішення, інформацію щодо голосування кожного члена,

– не опубліковано протокол щодо ухвалення рішення Ради адвокатів України No 215 від 27.09.2013 року.

Ларисою Криворучко — Направлено запит до НААУ, РАУ :

Вимагаю надати належним чином звірену наступну інформацію :

1) Надати завірену копію рішення Ради адвокатів України No 215 від 27.09.2013 року, склад членів, які брали участь під час ухвалення даного рішення, інформацію щодо голосування кожного члена, надати копію відповідного протоколу щодо ухвалення рішення Ради адвокатів України No 215 від 27.09.2013 року, завіреного належним чином.

2)Відповідь в хронологічній послідовності до поставлених питань, в електронному вигляді, на електронну адресу ГО «АНТИКОРУПЦІЙНИЙ ФРОНТ ЛАРИСИ КРИВОРУЧКО»:

anticor.info2@gmail.com.

Свідомі адвокати повідомили: покроковий механізм порушень при отриманні свідоцтва Красником В. В.

Повідомляють, що оплату за стажування адвокатів приймало приватне ТОВ (надано реквізити, рахунки).

Щодо адвокатських посвідчень і їх друк повідомляють теж була монополія друку в конкретному ТОВ (надано реквізити, рахунки).

Щодо виборів членів до ВРП від адвокатури : теж були істотні порушення при виборі членів, наприклад, одного з них.

Занурилась в проблеми адвокатури: і  я в шоку. Зловживання на зловживанні, монополія на монополії, порушення на порушенні, навіть будівлі здають самі собі коштом адвокатів.

Пост про Красника, тому, поки повертаємося до нього:

Тільки адвокати можуть обіймати посади в ОАС (органах адвокатського самоврядування). Тому дане питання дуже важливе.

Рада адвокатів України забули про Закон України, Перехідні положення, процедури і строки: рішення РАУ повинні відповідати закону і не суперечить його нормам, не підмінювати процедури закону, не розширювати їх зміст тощо.

ЗУ “Про адвокатуру та адвокатську діяльність” від 5 липня 2012 : визначає правові засади організації і діяльності адвокатури та здійснення адвокатської діяльності в Україні.

Згідно З Розділом IX ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ вказано:

  1. Цей Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, крім:

1) положень частини першої статті 6 і статті 10 цього Закону щодо стажування, які вводяться в дію через 6 (шість) місяців з дня набрання чинності цим Законом; ..

Рахую строки та продивляюсь дотриманий порядок отримання свідоцтва Красником В.В.: щось не сходиться, є не вирішені й “темні” питання.. Але я в цьому розберусь.

Рада адвокатів Київської області не надала повний перелік запитуваної інформації — тому направимо :

а) повторно;

б) скаргу до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини — оскільки обмеженню підлягає інформація, а не документ (ч. 8 ст. 6 Закону України № 2939-VІ ).

Є питання про відсутність банківської квитанції про оплату внеску за складання кваліфікаційного іспиту від Красника В.В., під РНОКПП Красника в ті дати: тому це необхідно перевірити.

Мене повідомили про можливу підміну документа для уникнення відповідальності, але в банківській квитанції є номер, дата, ідентифікаційний код РНОКПП, ПІБ, підпис — в тому числі в банківській установі (!).

Якщо буде потрібно перевірю під кримінальне провадження тимчасовим доступом до банківської таємниці — не бачу проблем.

Красник В.В. підписує майже всі документи від НААУ РАУ, в тому числі штатні, організаційні, фінансові ТОЩО, тому дотримання законності порядку під час видачі свідоцтва адвоката Краснику — згідна, доцільно перевірити ретельно.

Лариса КРИВОРУЧКО

ГО “Антикорупційний фронт Лариси Криворучко”

Голова

ПІСЛЯМОВА РЕДАКЦІЇ

Тепер стає зрозумілим чому Вадим Красник так фанатично захищає Олексія Фазекоша, який не маючи свідоцтва про право на зайняття адвокатською діяльністю, уже більш як 12 років керує Радою адвокатів Закарпатської області. Про таких в народі кажуть: “Два чоботи – пара”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *