Біженки з Північної Кореї зазнають у Китаї зґвалтувань, примусу до шлюбу чи проституції

Біженки з Північної Кореї зазнають у Китаї зґвалтувань, примусу до шлюбу чи проституції

75% північнокорейських біженців – жінки. Китайсько-північнокорейська мережа контрабандистів заманює жінок із КНДР обіцянкою роботи та гарної зарплати, а також можливістю привезти із собою дітей чи інших членів родини. Натомість їм загрожує примусовий шлюб, зґвалтування та проституція. За інформацією BILD, кількість незареєстрованих випадків утримання жінок у Китаї дуже велика.

У Китаї жінок «бракує», і ринок примусових шлюбів із північнокорейськими жінками через це процвітає.

Північнокорейські жінки страждають від систематичного насильства й у КНДР. З 1998 близько 35 000 північнокорейців змогли втекти з країни. Завдяки їхнім оповіданням можна більше дізнатися про те, як влаштовано життя у Північній Кореї. Зокрема, в нещодавній доповіді ООН розкривається сексуальне насильство над північнокорейськими жінками в табірній системі. У доповіді наводиться багато сумних прикладів.
Один з біженців, що вижили, розповідає: «Одна з моїх знайомих, жінка старша за мене, зазнала сексуального насильства з боку одного з начальників. Однак їй не було куди повідомити про сексуальне насильство. Їй довелося мовчати. Вона навіть намагалася покінчити життя самогубством. Вона страждала. Але нічого не могла з цим вдіяти. Красиві жінки були особливо вразливі до сексуального насильства».

Bild

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *