У Мукачеві збудують нові газогенеруючі потужності, що вироблятимуть понад 10 МВт електроенергії

Мукачівська міська рада надала дозвіл на будівництво та розміщення високоманеврених генеруючих потужностей електричної енергії на земельній ділянці комунальної власності. Це рішення було ухвалене після розгляду листа від ТОВ «ТАК ЕНЕРДЖІ ГРУП», інформує пресслужба міськради.

Проєкт отримав схвалення відповідно до постанови Кабінету Міністрів України, яка стосується будівництва та розміщення газопоршневих і газотурбінних установок, а також інших генеруючих об’єктів на період воєнного стану. Метою є забезпечення сталого та безперебійного електропостачання на території Мукачева.

Орієнтовно інвестор планує виробляти понад 10  МВт газової генерації.

Згідно з рішенням міської ради, ТОВ «ТАК ЕНЕРДЖІ ГРУП» отримало дозвіл на будівництво генеруючих потужностей електричної енергії на земельній ділянці площею 1,2 га. Ця ділянка належить до комунальної власності Мукачівської міської територіальної громади.

Крім того, ТОВ «ТАК ЕНЕРДЖІ ГРУП» отримало дозвіл на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення вищезазначеної земельної ділянки для будівництва та розміщення генеруючих потужностей на умовах оренди. Цільове призначення ділянки – для розміщення, будівництва, експлуатації та обслуговування будівель і споруд об’єктів передачі електричної енергії.

Проект землеустрою, після його виготовлення та погодження, буде поданий на розгляд та затвердження сесією Мукачівської міської ради згідно з вимогами чинного законодавства України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *