Що потрібно знати про Камалу Харріс — головного претендента в кандидати від Демократичної партії США

Хоча Камала Харріс народилася у забезпеченій сім’ї, у дитинстві її доводилося возити до «білої» школи в окремому автобусі. В одному з інтерв’ю Харріс розповіла про себе та свою сестру Майю, яка була на два роки молодшою: «Через те, що ми були темношкірими, сусідським дітям не дозволяли з нами грати».

Її мати Шьямала Гопалан, генетик-дослідник індійського походження, яка зробила справою свого життя боротьбу з раком грудей. Вона сама померла від раку у 2009 році у віці 70 років. Батько – економіст та університетський професор Дональд Харріс.

Здобувши юридичну освіту, Харріс швидко зробила кар’єру і в 2011 році стала генеральним прокурором Каліфорнії — першою афроамериканкою та американкою південноазіатського походження, яка обійняла цю посаду. У 2017 році вона стала другою темношкірою жінкою, обраною до Сенату США.

У 2013 році Харріс вийшла заміж за адвоката Дугласа Емхоффома. Її чоловік – єврей, у нього є двоє дорослих дітей від першого шлюбу. Спільних дітей у пари немає.

Харріс живе у «маленькому Білому домі» у Вашингтоні, який з 1977 року є резиденцією всіх віцепрезидентів США. Насправді її будинок зовсім не маленький — у ньому є шість спалень, басейн та сад із вертолітним майданчиком.

Харріс виступає за посилення законів про зброю, право на аборт і рішучу політику захисту клімату. Крім того, всю її кар’єру супроводжує боротьба за права жінок.

“Моя мати сказала мені: “Камала, ти можеш бути першою, хто зробить багато речей””, – розповідала Харріс у 2022 році.

Тепер у Камали Харріс, мабуть, буде шанс увійти в історію як перша жінка, яка стала президентом США.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *