Багато хто з нас думає, що “безплатно”, це означає — добре

Дуже багато хто вважає, що “безплатно”, значить — добре. Ти не витрачаєш свої кровні, але однак, отримуєш бажане.

Є чудова Притча: сиділи в Таверні мужики й пили вино. В одного з них скінчилися гроші. Він покликав господаря таверни і попросив: “Чи не наллєш ти мені ще вина, задарма?” – господар відмовив мужику.

А в дальньому кутку Таверни, сидів Біс. Почув він розмову, і сказав: “Мужик, хочеш я заплачу за твоє вино, а ти потім розплатишся зі мною?” – мужик із радістю погодився.

Інші відвідувачі Таверни почули, що Біс Платить за якогось мужика, і теж стали прибіднятися. Біс і їм запропонував заплатити за них, але натомість він візьме в них своє. Увесь вечір із таверни долинали радісні голоси відвідувачів: “Вина мені! Біс платить!”

Минуло кілька днів і містом поповзли чутки про те, що всі ті, хто був у тій Таверні й за кого платив Біс, — або тяжко захворіли, або втратили всі свої заощадження, роботу, майно, а дехто й зовсім помер.

Відтоді Біс ще часто заходив у Таверну, але, як він не намагався, як не старався, більше жоден відвідувач не хотів, щоб Біс за нього платив.

P. S. Для любителів безоплатних акцій, а також любителів халяви.

Як відомо, безоплатний сир тільки в мишоловці. Саме слово БЕЗПЛАТНО, означає — біс платить, вас не бентежить? І це не спроста… Закон збереження енергії ще ніхто не скасовував.

За все в цьому житті треба платити, нічого не буває даром.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *