Пішла легенда: у віці 80 років помер легендарний італійський співак Тото Кутуньо

У вівторок, 22 серпня, помер італійський співак і автор пісень Тото Кутуньо. У липні йому виповнилося 80 років.

Про смерть співака повідомляє італійське видання La Repubblica з посиланням на його менеджера Даніло Манкузо. Тото Кутуньо помер близько 16:00 за європейським часом у лікарні Сан-Раффаеле в Мілані, куди його госпіталізували. Повідомляється, що причиною смерті стала тривала хвороба, а останні місяці легендарному співаку ставало дедалі гірше.

Тото Кутуньо був автором і виконавцем цілої низки хітів, які люблять і співають досі. Так, 1980 року він став переможцем знаменитого італійського пісенного конкурсу Санремо з піснею Solo noi. А 1983 року він виконав пісню L’italiano, яку також добре знають за першим рядком Lasciatemi cantare. Попри те, що цього разу посів у конкурсі лише п’яте місце, його пісню після цього співав увесь світ. Хоча на той час він уже був відомим композитором і автором пісень, твори якого виконували відомі зірки.

Його пісні звучали у виконанні французького співака Джо Дассена (L’été indien, Et si tu n’existais pas, Le Jardin du Luxembourg), італійського актора та співака Адріано Челентано, для якого Кутуньо написав музику до двох альбомів Sоli (1979) і Un po’ artista un po’ no (1980), Ненсі Сінатри, Мірей Матьє, Мішель Сарду, Даліди та інших.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *