Учені довели зв’язок вживання кави з генетикою

Також під час дослідження вчені виявили стійкий генетичний зв’язок між кавою та шкідливими наслідками для здоров’я.

Вчені довели генетичний вплив на споживання кави. Інакше кажучи, конкретні варіанти генів, успадковані від батьків, впливають на те, скільки кави ви споживатимете, пише medicalxpress.com із посиланням на результати дослідження, яке було опубліковано в журналі Neuropsychopharmacology.

Повідомляється, що дослідники зі Школи медицини та стоматології Шуліха та Каліфорнійського університету в Сан-Дієго (UCSD) використовували генетичні дані, а також дані про споживання кави, повідомлені самими людьми. Вони порівняли генетичні характеристики споживання кави з бази даних 23andMe у США зі ще більшим набором записів у Великій Британії.

“Ми використовували ці дані, щоб визначити ділянки геному, пов’язані з тим, з більшою чи меншою ймовірністю людина буде споживати каву, а потім виявити гени та біологію, які можуть лежати в основі споживання кави”, – провідний дослідник Хейлі Торп.

Повідомляється, що не настільки однозначними були висновки про вплив чашки кави на здоров’я. Під час дослідження вчені виявили стійкий генетичний зв’язок між кавою і шкідливими наслідками для здоров’я, такими як ожиріння і вживання психоактивних речовин.

“Це не означає, що той, хто п’є каву, вживатиме психоактивні речовини або в нього розвинеться ожиріння, скоріше, генетична схильність до вживання кави якимось чином пов’язана з цими рисами”, – сказав Торп.

УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *