Цікаві факти про все

«Цікаво!» – так можна схарактеризувати цю добірку. Перед вами цікаві факти та історії про все на світі.

Факт 1

Є таке отруйна рослина Oenanthe crocata – в момент смерті воно викликає посмішку на обличчі своєї жертви.

Факт 2


Кетрін Зета-Джонс і Майкл Дуглас народилися в один день з різницею у 25 років. У шлюбі вони прожили майже стільки ж часу – 23 роки.

Факт 3

У 2018 році в Єгипті розлучилися близько 17 тисяч подружніх пар через пристрасть одного з подружжя до гри Candy Crush. Так-так, саме тут потрібно поставити три цукерки одного кольору в ряд.

Факт 4 

Шоколадний батончик «Снікерс» був названий на честь улюбленого коня, який належав до сім’ї кондитера-засновника компанії Френка Марса.

Факт 5

Законодавство США дозволяло дітей пересилати поштою (в буквальному сенсі!) до 1913 року.

Факт 6


У 2004 році, під час Гран-прі Монако, спонсори команди Jaguar Racing вирішили зробити хайп, заодно просуваючи щойно випущений фільм «12 друзів Оушена». Так, майстри закріпили на одному з болідів смарагд розміром з кнопку. На жаль, камінчику довго не довелося виблискувати: водій машини вилетів за межі траси на першому ж колі. Сам гонщик не постраждав, але дорогий діамант безслідно зник. Його так і не знайшли.

Факт 7

Мало хто знає, що повіки сов також покриті пір’ям.

Факт 8

Присутній ефект тетрісу: він проявляється відразу після закінчення тривалої гри цього гаджета: якщо ви закриєте очі, то побачите, як падають фігурки тетрісу.

Факт 9

На Юпітер регулярно випадають алмазні дощі.

Факт 10

Coca-Cola тримає рецепт знаменитого напою в суворому секреті. Вона зберігається в півтораметровому сейфі в Всесвітньому музеї Coca-Cola в Атланті, і цей сейф ніколи не відкривають. Багато хто намагався розгадати секрет, але не зміг, і у 2006 році три співробітники Coca-Cola намагалися продати рецепт. І що ви думаєте? Потенційні покупці, корпорація Pepsi, виявилися настільки чесними, що повідомили про зловмисників конкурентам. Їх швидко ідентифікували та спіймали на гарячому. А рецепт кока-коли  залишається нерозкритим.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *