Влада США заявила, що в Китаї затонув новий атомний підводний човен

В уряді США вважають, що Пекін хоче приховати факт затоплення підводного човна, оскільки ця аварія — одна з найбільших у програмі зброї КНР. Що спричинило її причину, поки що неясно.

У Білому домі стверджують, що атомний підводний човен затонув прямо біля причалу в Ухані. Про це заявив напередодні журналістам високопоставлений представник Міноборони США. За його словами, ця аварія порушує питання про стандарти навчання та якість обладнання в армії КНР.

Вперше про затоплення нового підводного човна у Китаї ще на початку цього року повідомило видання Wall Street Journal. Пізніше на супутникових знімках вдалося розглянути, що до місця затоплення судна для рятувальної операції прибули великі плавучі підйомні крани.

За словами військових аналітиків, цей інцидент став великою невдачею для китайської армії, яка намагається модернізувати свої військово-морські сили. КНР має найбільший військово-морський флот у світі, проте при цьому до його складу входить безліч невеликих військових кораблів.

США та Великобританія, своєю чергою, зараз працюють над оснащенням Австралії атомними підводними човнами. Пекін критично ставиться до цієї програми, вважаючи, що вона підриває амбіції Китаю Тихоокеанському регіоні.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *