Російське ультрашовіністичне видання «Царьград» опублікувало матеріал під назвою «Кінець вогневої переваги»

Російське ультрашовіністичне видання «Царьград» опублікувало матеріал під назвою «Кінець вогневої переваги»: копійчані дрони збивають наші БПЛА-розвідники.

Трохи витягів звідти, з боліт:

«Ворог не тільки домігся чисельної переваги над нашими дронами-камікадзе, а й постійно знаходить нові ніші для застосування своїх машин.

Противник почав супроводжувати повільні агродрони «Баба-яга» парами FPV-дронів з нічними камерами і тепловізорами. Така зв’язка стала відповіддю на вибудовування нашими підрозділами противодронової оборони, в якій ключову роль відіграють кулеметники з тепловізорами. Тепер якщо розрахунок відкриває вогонь по нічному бомбовозу — а «Баба-яга» може нести до 40 кг боєприпасів, — його тут же атакують FPV-дрони.

Також противник активно використовує безпілотники для мінування доріг у тилу наших позицій. «Яги» просто скидають звичайні міни в сутінках, розраховуючи, що водії не помітять і наїдуть на міни.

FPV-дрони використовуються хитріше: апарат сідає недалеко від дороги і чекає появи підходящої цілі. Якщо в полі зору з’являється машина або група людей, дрон піднімається і атакує із засідки.

Але останнім часом противник зробив крок ще далі: модернізовані FPV-дрони почали застосовуватися для полювання за нашими розвідувальними безпілотниками.

Українські FPV-дрони з’явилися на висотах понад 1200 м, які діють у режимі чергових засобів ППО і при появі в зоні відповідальності російських розвідувальних БПЛА вражають їх.

Українці стали часто збивати наші «крила». Це тривожний сигнал. Наслідки можуть бути серйознішими, ніж від постачання десятків «Абрамсів». FPV-дрони можуть літати на швидкості до 500 км на годину. Усі тихольоти, включно з «Герані», перебувають у зоні ризику. Українці планують збивати наші ударні вертольоти, які підходять близько до передової.

Фактично противник взявся за знищення критично важливої ланки в нашому розвідувально-ударному контурі. Збиті розвідувальні БПЛА означають кінець нашої вогневої переваги:

– сліпа артилерія не знатиме, куди стріляти;

– оператори «Ланцетів» не зможуть відправити своїх «птахів» на полювання за ворожою артилерією і технікою;

– розрахунки «Солнцепёков» не знають, які посадки зайняті нашими, а які ворогом.

– Втрата можливості вести розвідку в ближньому тилу противника критично знизить ефективність нашої авіації та «Іскандерів».

Знищення наших «очей» у небі відкине нас на покоління назад, і ми будемо змушені воювати в двовимірному просторі, а противник продовжить вести війну 3D. FPV-дрони дешеві, а великі «птахи» – ні. Якщо раніше українці чекали поставок дефіцитних західних ракет для ППО, то тепер їхню частину можна замінити дронами-винищувачами.»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *