На тлі українського наступу під Курськом ЗСУ стрімко втрачають території на Донеччині

Російські війська швидко просуваються на Покровському напрямку на Донеччині. ЗС РФ щодня захоплюють кілька невеликих сіл і долають до трьох кілометрів. Напередодні російські солдати взяли під контроль місто Новогродівка (довоєнне населення – 14 тисяч жителів), а сьогодні зайшли до Селидового (довоєнне населення – 23 тисячі жителів).

«Місто Новогродівка, розташоване на південь від Покровська, було взято росіянами протягом кількох днів. Окопи перед Новогродівкою були порожні», — написала член комітету Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони Мар’яна Безугла.

За її словами, ротація української армії призводить до «проривів і смертей».

«Виводяться підрозділи, знімаються командири, гинуть люди, ми втрачаємо сотні кілометрів української землі – міста, села, шахти, корисні копалини. Кількість злочинних ротацій постійно зростає», – додала вона.

Стрімка втрата територій на Донбасі за часом збіглася із загасаючим українським наступом у Курській області. Деякі українські аналітики схиляються до того, що операція в Курській області «зрушила розвиток подій на Донбасі на користь Росії».

Раніше начальник українського Генштабу Олександр Сирський вперше визнав, що однією з цілей Курської операції було відволікання значних сил Росії з інших напрямків, зокрема з Покровська та Курахового.

Bild

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *