Кріоніка: заморожує тіло в надії на друге життя

Кріогенне консервування людських тіл законодавчо проводиться вже понад 50 років. Багато людей платять за те, щоб після смерті їхні тіла заморожували при дуже низькій температурі. Але поки що це дозволено не на живій людині, а лише на юридично померлому. Факт цього процесу полягає в тому, що коли-небудь наука і техніка просунуться так далеко, що зможуть дати друге життя цим вцілілим тілам, або мозку.

Що таке кріогенна консервація?

Кріогеніка, або кріоніка, — це технологія та наука про виробництво та застосування дуже низьких температур. Практика кріогенної консервації дає можливість консервувати мертві тіла і мозок при наднизьких температурах. Заморожуванню може підлягати як все тіло, так і тільки мозок людини або домашньої тварини. Вартість заморожування мозку нижча, ніж консервація всього тіла. У процесі заморожування тіла витримують при температурі -200 градусів.

За даними Інституту кріоніки, смерть людини настає при зупинці серцебиття, але і після цього в клітинах, мозку і тканинах організму триває нормальний життєвий процес. Через нестачу насиченої киснем крові серця ці тканини і клітини починають розкладатися і перестають функціонувати. У процесі кріогенної консервації вони негайно зупиняють процес розкладання клітин і тканин і зберігають життєздатні тканини, клітини і органи, особливо головний мозок.
Є лише три компанії, які займаються кріогенним консервуванням – дві в США та одна в Росії. Техніка і наука вдосконалюються, залишаючи надію на вічне життя.

Процес кріогенної консервації

В процесі консервації на об’єкті відбувається видалення крові з організму, після чого її замінюють кріопротекторами. Цей процес відомий як перфузія.

Після перфузії тіло герметизують в ізоляційний пакет і переносять в охолоджувальний агрегат. Тіла охолоджуються до температури рідкого азоту. Персонал на виробництві злегка відкриває ізоляційний пакет для постійного охолодження. Процес охолодження займає тривалий час і контролюється охолоджуючим пристроєм, керованим комп’ютером.
Коли процес охолодження завершується, заклад обережно знімає корпус з холодильної установки, потім закриває ізоляційний пакет і розміщує ідентифікаційну бирку. Потім обережно, але швидко, організм переносять в кріостат. Після цього постійно контролюється температура рідини кріостата.

Попит на кріоконсервацію зростає. Все більше людей підписують бланки в надії, що коли-небудь наука стане настільки розвиненою, що вони повернуться до життя.

За словами провідної світової компанії з кріогенного консервування, їх мета — не отримання прибутку, а дати можливість отримати друге життя в майбутньому. Мінімальна вартість консервації всього тіла тут становить 28 000 доларів. Вже врятовано близько 160 осіб, а договір підписали понад 2 000 осіб.

Першим, хто підписав форму кріоконсервації, був доктор Джеймс Бедфорд. Він був професором психології в Каліфорнійському університеті. Бедфорд помер в 1967 році, і його тіло вперше було кріогенно збережено. Іншими популярними людьми, які пройшли кріогенну консервацію, є Дік Клер Джонс, Томас К. Дональдсон, Дора Кент, Джеррі Ліф, Тед Вільям, Джон-Генрі Вільямс та багато інших.Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *