На черговому засідання РАУ голові Ради адвокатів Закарпатської області Олексію Фазекошу вручать підозру?

7 – 8 червня 2024 року у санаторно-оздоровчому комплексі «Деренівська купель», що на Закарпаття, відбудеться чергове засідання Ради адвокатів України, в ході якого орган адвокатського самоврядування традиційно розгляне низку запитів щодо надання роз’яснень з практичних питань застосування законодавства адвокатами України.

З інсайдерських джерел стало відомо, що під час засідання Ради адвокатів України, яке відбудеться під головуванням Лідії Ізовітової, дізнавач СД  Ужгородського РУ ГУП в Закарпатській області капітан поліції Богдан Романенко збирається вручити повістку про підозру голові Ради адвокатів Закарпатської області Олексію Фазекошу, по якому відкрите кримінальне провадження по факту підробки свідоцтва про право зайняття адвокатською діяльністю (ст. 358 ККУ).

Як було встановлено, у 2006 році, коли ніби то Олексій Андрійович Фазекош отримав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю, він мав тільки базову вищу освіту, отримав диплом бакалавра з міжнародних відносин за спеціальністю «країнознавство». Для отримання свідоцтва адвоката необхідно мати вищу юридичну освіту та стаж роботи в галузі права не менше 2 років. Чого в той час в Олексія Фазекоша не було і тому йому ніхто не видавав свідоцтво про право на зайняття адвокатською діяльністю.

Голова Національної асоціації адвокатів Лідія Ізовітова вже прибула на Закарпаття. День і час вручення підозри Олексію Фазекошу ще погоджується.

Головне, щоб Олексій Фазекош був здоровим і зміг взяти участь в засіданні Ради адвокатів України.

Побажаємо Олексію Андрійовичу здоров’я.

ГО “Антикорупційний Фронт Лариси Криворучко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *