Дядечко, який лежить у кутку на канатах, – це знаменитий крутий боксер Тайсон Ф’юрі (фото)

Дядечко, який лежить у кутку на канатах, — це знаменитий крутий боксер Тайсон Ф’юрі. Ліворуч з “оселедцем” і поясом у кольорах українського прапора — Саша Усик.

Сьогодні вночі українець Олександр Усик здійснив історичний спортивний подвиг. В Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) на стадіоні (!!!) у присутності десятків  тисяч глядачів наш малюк Усик розгромив Тайсона Ф’юрі.

На кону стояли ВСІ чемпіонські пояси, тобто, переможець ставав абсолютним чемпіоном у суперважкій ваговій категорії. Надзвичайно почесно, велика слава, великі гроші. Причому Ф’юрі погоджувався на бій з Усиком тільки на умовах 70/30, тобто — за будь-якого результату бою Ф’юрі отримує 70% гонорарного фонду, а Усик — тільки 30%. Несправедливо? У спорті немає справедливості, а є боротьба.

Чому Саша погодився на ці умови? Тому що у Ф’юрі була перевага з будь-якого погляду. Судіть самі:
– зріст Ф’юрі – 206 см, Саші – 191 см. Ф’юрі на 15 см вищий.
– вага Ф’юрі 116 кг, Саші – 101 кг. Ф’юрі на 15 см важчий.
– розмах рук у Ф’юрі 216 см, у Саші – тільки 198 см…
– у суперважкій категорії Саша провів на той момент лише 5 поєдинків, а Ф’юрі, страшно сказати, понад 30.
– букмекери ставили, ясна річ, на Ф’юрі…
і так далі. У Ф’юрі були підстави вимагати 70/30, у Саші були підстави погодитися, потім поясню, на що розраховував Саша.

Руки довші на 18 см… кошмар. Це означає, що просто простягнувши руки, Ф’юрі міг не підпустити Сашу на відстань удару. Точно підходить під визначення “руки короткі”. Зріст на 15 см вищий — це значить, що для удару по голові, потрібно підстрибувати (!!!) І Саша весь бій стрибав! Уявіть, наскільки Сашині обставини були складнішими…

Бій ішов зі змінним успіхом. Ф’юрі був упевнений у своїй перемозі. Настільки впевнений, що навіть (на початку бою) корчив пики і кривлявся. Саша боровся щосили. 111 ударів по голові пропустив Саша — ви собі уявляєте, скільки це тонн било Сашу в голову? Після бою Сашу одразу повезли в лікарню — перелом щелепи (?). Не розумію, як він переміг.

За всіма абсолютно критеріями він мав програти.
Але він переміг.
Наташа Яшин

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *