ЗЕМЛЮ НАКРИЛА НАЙСИЛЬНІША ЗА РОКИ МАГНІТНА БУРЯ, І ЦЕ ЩЕ НЕ КІНЕЦЬ

Геомагнітні обурення продовжуються.

У неділю, 24 березня, Землю накрила потужна магнітна буря. Сайт відстеження космічної погоди Spaceweather називає її найсильнішою за роки.Так, повідомляється, що корональний викид маси (КВМ), випущений Сонцем, пробив пролом у магнітосфері Землі. В результаті планету накрила магнітна буря категорії G4 – найпотужніша з 2017 року.

Дані порталу Meteoagent вказують на те, що на цьому справа не закінчилася. Обурення геомагнітного поля продовжуються і 25 березня, К-індекс перевищив 8 (24 березня К-індекс досяг 9). Продовжиться магнітна буря також 26 березня, К-індекс перевищить 5.

Meteoagent

Meteoagent

Під час найсильніших магнітних бур на Землі спостерігаються полярні сяйва далеко за межами полярних широт. Існує можливість, що їх можна буде побачити і в Україні.

Магнітні бурі – це обурення геомагнітного поля Землі з різною тривалістю та інтенсивністю. Вони пов’язані із потоками заряджених частинок, які викидає Сонце. Магнітні бурі можуть викликати перебої в роботі зв’язку, а також впливати на самопочуття літніх та метеозалежних людей. Зокрема, вони можуть відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, біль у суглобах, втому, безсоння.

Раніше вчені заявили про те, що сказати напевно, чи настав пік сонячної активності можна лише через сім місяців після його завершення.

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *