Якщо це не диво, то що?… Зворушливе виконання музики зі “Списку Шиндлера” у найбільшій європейській синагозі…

Багато хто дивився кінофільм “Список Шиндлера”, який оповідає про страшні часи Другої світової війни…

Але мало хто знає, хто є автором музики до цього фільму.

Це  Джон Таунер Вільямс  (англ. John Towner Williams; нар. 8 лютого 1932 року в Нью-Йорку) – американський композитор і диригент, один із найуспішніших кінокомпозиторів в історії[3]. За свою кар’єру Вільямс написав музику до таких відомих картин, як “Сам удома”, “Сам удома 2: Загублений у Нью-Йорку”, “Щелепи”, “Супермен”, “Інопланетянин”, “Індіана Джонс: У пошуках втраченого ковчега”, “Список Шиндлера”, “Парк юрського періоду”, кіноепопеї “Зоряні війни”, “Гаррі Поттер” і багатьох інших. Також Вільямс створив музику до чотирьох Олімпійських ігор, безлічі телесеріалів і концертних номерів.

Вільямс – п’ятиразовий лауреат премії “Оскар” (за музику до фільмів “Скрипаль на даху”, “Щелепи”, “Зоряні війни. Епізод IV: Нова надія”, “Інопланетянин”, “Список Шиндлера”) і 51-кратний номінант (найкращий результат серед кіномузикантів, і другий за кількістю номінацій на “Оскар” за всю історію (більше тільки у Волта Діснея – 59). Лауреат Національної медалі за внесок у мистецтво (США)[4]. 4 рази був удостоєний премії “Золотий глобус”, 7 разів – премії BAFTA, три рази – премії “Еммі”, а також 21 премії “Греммі”.

Вільямс відомий своєю багаторічною співпрацею з такими провідними американськими кінорежисерами, як Стівен Спілберг і Джордж Лукас.

Давайте разом послухаємо виконання одного з його вічних шедеврів – саудтрек до фільму “Список Шиндлера” у найбільшій європейській синагозі в Будапешті. Виконують Цонгор Короссі-Хайлл (скрипка) і Ксавер Варнус біля великого органа синагоги Джемліча, за участю Балаза Барнкопфа (Театральний орган) і Балаза Елішера (Орган Хаммонда). 2017 року. Слухайте і насолоджуйтеся!!!

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

Для допомоги ЗСУ.

РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *