Наукові передбачення: 9 подій, які мають відбутися в далекому майбутньому

Однак, навіть не маючи машини часу, вчені можуть зробити прогнози на далеке майбутнє і розповісти, що трапиться з нашим світом через сотні і тисячі років.

Через 10 тисяч років людство з високою ймовірністю вимре

Цифра в 10 тисяч років звучить якось занадто розмито і здається взятою з голови. Насправді це наукові обчислення. Так, наприклад, фізик-теоретик Брендон Картер, відомий своїми роботами із загальної теорії відносності, ще 1983 року написав роботу “Доказ Судного дня”, де описав ідею, що ми живемо в середині епохи людства. Вчений показав, що сьогодні народилося і померло близько половини людей. Ґрунтуючись на власних даних, він вирахував приблизну дату зникнення людства, яка не така далека, як хотілося б.

Однак не варто впадати у відчай, адже це лише одна думка. Інші вчені будують більш оптимістичні прогнози, зрушуючи цю дату на сотні тисяч і навіть на мільйони років уперед, звісно, якщо ми візьмемося за голову і припинимо знищувати одне одного.

Через 50 тисяч років ми можемо вступити в контакт з інопланетним життям

У 1974 році з обсерваторії Аресібо було надіслано радіосигнал у напрямку кульового зоряного скупчення М13, розташованого за 25 тисяч світлових років від нас. Радіосигнал тривав 169 секунд і містив у собі числа у двійковій системі, атомні числа, формули ДНК, інформацію про людство, Сонячну систему і саму обсерваторію. Якщо на планетах, які обертаються навколо тих зірок, є розумне життя, що має технології для отримання і розшифровки послання, вони можуть відповісти нам, і ще через 25 тисяч років повідомлення досягне Землі. Тобто теоретично ми можемо вступити в контакт з інопланетним життям через 50 тисяч років.

Людство може заселити Чумацький шлях за час від 100 тисяч до 1 мільйона років

Человечество может заселить Млечный путь за время от 100 тысяч до 1 миллиона лет

Вчені, відштовхуючись від поточних темпів прогресу в науці, дають вельми оптимістичні прогнози, що ми як вид зможемо заселити Чумацький шлях за якісь 100 тисяч – 1 мільйон років. Так, звучить як вельми віддалена перспектива, але, з огляду на те, що наш вид з’явився близько 200 тисяч років тому, в рамках історії це здається несуттєвим.

По суті єдине, що заважає людству поставити кілька заводів із виробництва смартфонів де-небудь в околицях Альфа Центавра, — це відсутність способу подолання швидкості світла.

Новий Льодовиковий період може початися через 50-100 тисяч років

Ми не заперечуємо, що людство впливає на навколишній світ, але не варто вважати себе богами, ніби ми одні винні у зміні клімату. Мало хто в курсі, що Земля на сьогодні перебуває на етапі так званого Міжльодовикового періоду. Останній Льодовиковий період закінчився приблизно 12 тисяч років тому, а новий уже не за горами. Якщо людство нічого не зламає своїми не особливо розумними діями, приблизно через 50-100 тисяч років почнеться новий Льодовиковий період, і тоді люди будуть з радістю згадувати, як їм не потрібно було носити шубу в Африці.

Через 100 тысяч лет созвездия на небе станут неузнаваемыми

Через 100 тисяч років сузір’я на небі стануть невпізнанними

Усе в цьому світі схильне до руху, від атомів до галактик. Наша планета обертається навколо Сонця, яке, своєю чергою, робить оберти навколо галактичного центру Чумацького Шляху, а той рухається в бік від сингулярності, з якої виник Великий вибух.

Тож приблизно через 100 тисяч років небо стане настільки іншим, що, потрапивши в цей час із сьогодення, ти подумаєш, ніби прибув на іншу планету. Цей факт підтверджується не лише розрахунками, а й безпосередніми спостереженнями наших предків. Так, наприклад, 5 тисяч років тому полярною зіркою була Тубан, а через 2 тисячі років нею стане Альраї, яку через 12 тисяч років змінить Вега.

У період від 100 до 250 тисяч років з’явиться новий острів у Тихому океані

Наймолодший вулкан Гавайських островів Лоїхі розташований під водою, і його вершина розташовується майже за кілометр під поверхнею океану. Оскільки це активний вулкан, до того ж розташований у Гавайській гряді, приблизно через 100 тисяч років він підніметься з океану. Ще через 100 тисяч років він буде являти собою типовий вулканічний острів, як, наприклад, більша частина Гаваїв.

Через 3 мільйони років день стане на 3 хвилини довшим

Через 3 миллиона лет день станет на 3 минуты длиннее

Один оборот Землі не завжди становив 24 години. Так, наприклад, 340 мільйонів років тому доба на нашій планеті становила 21,8 години, а 1,4 мільярда років тому лише 18,7 години. Збільшення тривалості дня пов’язане з поступовим уповільненням обертання Землі. На основі наукових даних, вчені дійшли висновку, що вже через 3 мільйони років доба на нашій планеті збільшиться на 3 хвилини.

До речі, окрім сповільнення швидкості обертання Землі внаслідок втрати імпульсу, незначно добу подовжують зміна температури та сильні землетруси. Так, наприклад, після землетрусу 2004 року в Індійському океані вчені зафіксували уповільнення обертання планети приблизно на 2,68 мікросекунди.

У період від 50 до 400 мільйонів років на Землі відновиться викопне паливо

Озвучуючи такі прогнози, вчені припускають, ніби людство або зникне, або перестане витрачати ресурси на кшталт нафти. Ми не експерти в царині вуглеводнів, та й самі вчені досі сперечаються про те, як саме утворилася нафта, але вони підрахували, що запаси “чорного золота”, газу та інших енергоємних ресурсів відновляться за період до пів мільярда років.

Через 600 мільйонів років Місяць віддалиться від Землі настільки, що повне сонячне затемнення буде неможливим

Коли Місяць тільки сформувався, за однією з гіпотез, унаслідок зіткнення Землі і Тейї – планети розміром з Марс, він був приблизно в 10 разів ближчим до нас, ніж сьогодні. Через це, якби ми опинилися в ті часи, то спостерігали б сонячні затемнення дуже часто.

Поступово Місяць віддалявся від Землі зі швидкістю приблизно 12 сантиметрів на рік, а пізніше через втрату імпульсу — по 3,8 сантиметра на рік. У підсумку через приблизно 600 мільйонів років Місяць буде так далеко від Землі, що коли супутник і Сонце опиняться на одній лінії, повне затемнення стане неможливим.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Контактні дані для зв’язку:

stepansikora@gmail.com,   fenixslovo@ukr.net,  +380501657803, telegram, Viber, WhatsApp

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *