Вчені з’ясували, хто будував єгипетські піраміди: не жителі Атлантиди й не НЛО

Також експерти розповіли про продовольчий пайок будівельників, умови їх утримання та оплати.

Ученые выяснили кто построил египетские пирамиды: не жители Атлантиды и не НЛО

Існує безліч гіпотез про те, хто побудував єгипетські піраміди, включаючи великі групи поневолених євреїв і жителів загубленого міста Атлантиди, або навіть інопланетян. Однак жодна з них не має доказів, пише Live Science.

Піраміди не могли бути побудовані єврейськими рабами, оскільки археологічні залишки, які можуть бути безпосередньо пов’язані з єврейським народом, не були знайдені в Єгипті. Крім того, в історії, розказаній у Танаху (єврейській Біблії) про євреїв, які були рабами в Єгипті, йдеться про місто під назвою «Рамсес».

Місто, зване Пер-Рамсес, було засноване за часів 19-ї династії (близько 1295-1186 рр. до н.е.) і назване на честь Рамсеса II, який правив у 1279-1213 роках до нашої ери.

«У нас немає жодного слова про ранніх ізраїльтян у Єгипті: ні в монументальних написах на стінах храмів, ні в написах на гробницях, ні в папірусах», — зазначили археологи Ісраель Фінкельштейн і Ніл Ашер Зільберман.

Більш того, не знайдено археологічних свідчень про загублене місто Атлантида. Багато вчених вважають, що ця історія вигадана. Що стосується інопланетної гіпотези, то вона абсолютно абсурдна.

Насправді всі наявні дані свідчать про те, що піраміди були побудовані стародавніми єгиптянами. Але як жили будівельники пірамід, скільки їм платили і як до них ставилися — загадка, яку дослідники вивчають досі.

Піраміди та їх будівельники

У Єгипті налічується понад 100 стародавніх пірамід, але найвідомішими є піраміда першого ступеня, побудована за часів правління фараона Джосера (близько 2630-2611 рр. До н.е.) і перша справжня піраміда з гладкими сторонами, побудована під час правління фараона Снеферу (близько 2575-2551 рр. До н.е.).

ступенчатая пирамида, Египет, фото, песокСтупенева піраміда, побудована за часів правління фараона Джосера в некрополі Саккара, Єгипет.

Фото: Angel Villalba

Піраміда Хеопса була побудована в Гізі за часів правління фараона Хеопса (близько 2551-2528 рр. до н.е.). Ще дві також були створені під час правління двох його наступників, Хафра (близько 2520-2494 рр. до н. е.) і Менкаура (близько 2490-2472 рр. до н. е.).

За часів Нового царства (1550-1070 рр. До н.е.) фараони поступово припинили будівництво пірамід, вважаючи за краще бути похованими в Долині царів, яка розташована приблизно в 483 км на південь від Гізи.

За останні кілька десятиліть археологи виявили нові докази, які дають підказки про те, ким були будівельники пірамід і як вони жили.

Збережені письмові записи, включаючи папіруси, виявлені у 2013 році у Ваді аль-Джарфа на узбережжі Червоного моря в Єгипті, вказують на те, що великі групи робітників, які іноді перекладаються як «бригади», допомогли доставити матеріали до Гізи. Папіруси, знайдені у Ваді аль-Джарфі, розповідають про групу з 200 осіб на чолі з чиновником на ім’я Мерер.

Група робітників перевезла вапняк на човні по річці Ніл на відстань близько 18 км від Тура до Великої піраміди, де побудували з каменю зовнішній корпус споруди.

У минулому єгиптологи припускали, що будівельники пірамід — це в основному сезонні сільськогосподарські робітники, які займалися будівництвом в період, коли сільськогосподарських робіт було мало. Однак поки невідомо, чи було це насправді так.

Папіруси, що докладно описують історію піраміди, все ще знаходяться в процесі розшифровки та аналізу, але результати показують, що команда на чолі з Мерером зробила набагато більше, ніж просто допомогла в будівництві піраміди.

Ці робітники подорожували більшою частиною Єгипту, можливо, навіть Синайською пустелею, виконуючи різні будівельні проєкти та завдання, які їм доручали. Але чи були вони частиною більш постійної професійної сили, чи належали до групи сезонних сільськогосподарських робітників, які поверталися на свої поля? Невідомий.

“Згідно з папірусами, раціон робітників включав фініки, овочі, птицю та м’ясо, а гроші вони отримували у вигляді текстилю”, – сказав П’єр Талле, професор єгиптології в Університеті Парижа IV Сорбонна.

Крім того, отримати земельні ділянки могли високопосадовці, які займалися будівництвом пірамід. Історичні записи свідчать, що подібне явище неодноразово практикувалося в історії Єгипту.

Сьогодні відомо, що стародавні жителі Гізи пекли велику кількість хліба, вбивали тисячі тварин і варили велику кількість пива. Ґрунтуючись на кістках тварин, знайдених на місці цього міста, і беручи до уваги харчові потреби робітників, археологи підрахували, що в середньому щодня забивали близько 1800 кг тварин, включаючи велику рогату худобу, овець і кіз.

Останки робітників, похованих у могилах поруч із пірамідами, свідчать про те, що будівельники загоїли кістки, які були належним чином закріплені, тобто вони мали доступ до медичної допомоги, яка була доступна на той час.

Багатий раціон будівельників пірамід у поєднанні з медичною допомогою та отриманням текстилю як форми оплати змусив єгиптологів погодитися з тим, що робітники не були поневоленими людьми. Однак не всі працівники мали рівні умови життя.

Джерело

*****************

Шановні добродії, дорогі українці, долучайтесь до допомоги ЗСУ. За ваші кошти БФ “Полонія” придбає для наших ЗСУ автомобілі та іншу необхідну техніку і матеріали. Вся інформація про використання Ваших коштів буде публікуватись на сайті fenixslovo.com:

Одержувач:  БЛАГОДІЙНА ОРГАНІЗАЦІЯ “БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД “ПОЛОНІЯ”

 Код Одержувача:        45182991

Банк Одержувача:       АТ «ОТП БАНК» в м. Київ

МФО                                300528

Рахунок №                     UA743005280000026000000034874

 Для допомоги ЗСУ.

 РАЗОМ МИ ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *