“Віджав” підприємство з розливу мінеральних вод: закарпатського депутата зі “Слуги народу” звинуватили у рейдерстві

Підприємець із Закарпаття Василь Микита звинуватив депутата облради від “Слуги народу” Володимира Суботовського у рейдерстві. Причому “народний обранець” продовжує заробляти на природних надрах мільйони та “віджимає” бізнес у колег.

Як повідомляє Цензор.НЕТ, про це йдеться у сюжеті GO (UA).

За словами потерпілого, свердловину було пробурено у 1997 році за власні кошти. Микита вже 15 років намагається повернути собі свердловину в Оленівському родовищі, яка йому раніше належала.

Зазначається, що у 2009-му Микита отримав ліцензію на підприємство “Галс-М” для видобування та розливу мінеральної води. Проте з 2006 року компанія потерпала від рейдерських атак.

“Декілька разів розбивали свердловину, закидували її камінням, різним непотребом. Не давали можливості працювати, а після закінчення першої ліцензії мене подали до суду. Районна рада і сільська рада і забрали свердловину. І тільки через 3 роки через суд свердловину мені знов повернули”, – розповів підприємець.

Микита заявив, що за атаками на підприємство стояв місцевий бізнесмен, а нині – депутат Закарпатської облради від “Слуги народу” Володимир Суботовський.

У квітні 2000 року, продовжив Микита, без жодних дозвільних документів Суботовський і його команда прийшли перебурювати його свердловину. Тоді він звернувся до поліції, але після того керівник поліції викликав Микиту до себе та закликав забрати заяву.

“Сказав, Василь Васильович, заберіть документи, це порядні хлопці, вони з вами розрахуються, якщо маєте як продати”, – сказав він.

Зрештою у 2020 році Микита вимушено продав майнові та корпоративні права на підприємство “Галс-М” Суботовському. Проте той заплатив лише половину вартості придбаного бізнесу та досі не розрахувався із ним.

“Я повірив людям, а вони мене кинули. Вони обіцяли мені 2 мільйони 700 тисяч гривень, тоді це була сума – 100 тисяч доларів за свердловину. Половину грошей мені віддали, а іншу половину не віддали, по сьогоднішній день. Я подав матеріали до суду, в ДБР і чекаю результату. … Він (Суботовський. – Ред.)навіть не говорить зі мною. Трубку не бере, дзвонив йому декілька разів, послав мене якомога далі”, – каже Микита.

Адвокат Суботовського Андрій Поврозник заявив: “Якщо Микита належно оформить свою відповідні претензії до суду. Нами також буде відповідно до цього сформовано правову позицію. Буде надано всі документи, які стосуватимуться того предмета позову”.

З відповіддю Закарпатської обласної прокуратури на звернення Василя Микити можна ознайомитися ТУТ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *