СЛОВА СПІВЧУТТЯ З ВАТИКАНУ БАТЬКОВІ СИНА ОЛЕКСАНДРА СТАНКА З МІСТА ІРШАВИ

Дорогий в Христі Брате Олександре!

Висловлюю з Вічного Міста Риму разом з моїми молитвами мої щиросердечні співчуття у зв’язку з сьогоднішньою з геройською смертю під Бахмутом Вашого улюбленого сина воїна Олександра.

Сумує моє серце разом з Вашим серцем, мої сльози разом з Вашими сльозами.
Ваш син проявив найвищий ступінь Патріотизму і Любові до Бога та України й то найбільшою жертвою-жертвою свого життя. Він приніс на вівтар свободи та незалежності України найдорожче, а це своє життя.

Важкий – це батьківський біль, але Ви – славний батько і повинні гордитися тим, що Ви виховали Патріота України, бо Ваш син загинув за Україну, за її Волю, за Честь, за Славу, за Народ!
Він не помер, він перейшов в духовний світ, де всі рано чи пізніше зустрінемося.

Важко, на жаль, переживати перехід до Вічності наших найдорожчих, а це своїх дітей. А це тому, що ми сотворені й маємо смак вічного життя, але воно продовжується після переходу до Вічності.

Як читаємо в книзі Мудрости зі Святого Письма, що “Він сподобався Богові, Який споконвіку полюбив його. За короткого часу ставши досконалим, він виповнив довголіття, душа, бо його Господеві була вгодна, і тим забрав він його поспішно”. (Пор. Мудр. 4, 10-14).

Чисто по-людськи, дійсно сумна це подія, але хіба можемо сумувати, бо читаємо в наших похоронних молитвах, що він перейшов в краще місце і спочив «у місці світлому, у місці квітучому, у місці спокійному, звідки втекла болізнь, печаль і зітхання», де він нас буде очікувати в нашому воскресінні.
Велика Тайна Бога, що Він також змушений був пережити смерть Свого Єдинородного Улюбленого Сина – Ісуса Христа.

Тому говоримо: “До побачення, дорогий сину Олександре у щасливій Вічності!”.

З Богом, Архієрейським благословенням та до Перемоги – єпископ Іриней
Ватикан, Папська базиліка Санта Марія Маджоре
4 лютого 2023 року Божого

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *