Продукти, які ви споживаєте з молоком, не знаючи, що це небезпечно для здоров’я

Звичні поєднання, які краще виключити зі свого раціону

Сьогодні навряд чи який-небудь продукт викликає більше суперечок, ніж молоко. Дієтологи діляться на два табори: деякі стверджують, що в зрілому віці здатність організму переробляти лактозу знижується, тому молочні продукти засвоюються не просто так. Інші впевнені, що багате білком молоко незамінне в раціоні сучасної людини, а заміна його рослинними аналогами (мигдальним або кокосовим) – помилка.

При цьому всі дієтологи виділяють окремий перелік продуктів, вживання яких разом з молоком особливо небезпечно для раціону або організму. Примітно, що в нього входять загальні поєднання, до яких ми звикли з дитинства. Розповідаємо, які харчові поєднання з молоком краще забути, якщо дотримуватися правильного харчування і піклуватися про своє здоров’я.

МОЛОКО + КАВА

Поєднання кави з молоком можна дуже умовно віднести до небезпечних. Однак дієтологи впевнені, що під впливом білка ефект від його вживання нейтралізується. Тобто, якщо ви хочете підбадьоритися вранці чашкою кави, краще відмовитися від додавання молока, через те, що є ризик отримати прямо протилежний ефект.

Продукты, которые вы употребляете с молоком, не зная, что это опасно для здоровья (фото 5)

МОЛОКО + ЧАЙ

Така ж історія і з зеленим чаєм, найвідомішим природним антиоксидантом, дія якого значно знижується при взаємодії з молоком. Ще одним недоліком такого тандему є зниження здатності напою розширювати судини.

Продукты, которые вы употребляете с молоком, не зная, что это опасно для здоровья (фото 7)

МОЛОКО + РИБА І МОРЕПРОДУКТИ

Паста з морепродуктами або рибою в вершковому соусі – ще одне поширене поєднання, яке може викликати тяжкість і дискомфорт в шлунку. Проблема в тому, що при зустрічі двох різних видів білка організм передозовує білки, тому він просто не справляється з таким навантаженням, яка в якийсь момент може дати ускладнення на нирки.

Продукты, которые вы употребляете с молоком, не зная, что это опасно для здоровья (фото 10)

МОЛОКО + ЯЙЦЯ

Ще один варіант білкового удару, з яким впорається далеко не кожен організм, – молоко в поєднанні з яйцями та сиром. Тому дієтологи рекомендують замінити омлет звичайною яєчнею або вареними яйцями.

Продукты, которые вы употребляете с молоком, не зная, что это опасно для здоровья (фото 13)

МОЛОКО + ФРУКТИ

Подібна історія, як і з самим молоком, пов’язана з фруктами: їх рекомендується їсти окремо від основного приймання їжі в якості перекусу в денний час. В принципі, вони важко засвоюються організмом разом з іншими продуктами, а з молоком створюють гримучу суміш. Так, вершкові десерти на основі солодких фруктів після ситної вечері можуть завдати серйозного удару по підшлунковій залозі, викликавши тяжкість, печію і дискомфорт. Диня, банан і манго очолюють список найбільш невдалих і небезпечних поєднань з молоком, через те, що шлунок витрачає на їх спільну обробку рекордну кількість часу і сил.

Продукты, которые вы употребляете с молоком, не зная, что это опасно для здоровья (фото 16)

МОЛОКО + ОВОЧІ

Овочі також не найкращий компаньйон для молочних продуктів. В першу чергу на думку спадають огірки, солоні та свіжі, які в дуеті з молоком можуть викликати дискомфорт в шлунку. Сюди ж відносяться помідори, броколі, кабачки та морква, які прекрасно поєднуються з будь-якими іншими продуктами, але не молочними.

Продукты, которые вы употребляете с молоком, не зная, что это опасно для здоровья (фото 19)

R. С. Важливо пам’ятати, що рекомендується випивати не більше однієї склянки в день за 2 години до або через 2 години після будь-якого приймання їжі. Річ у тому, що під впливом шлункового соку молоко моментально згортається і трансформується в сирну масу, яка обволікає будь-які інші продукти, перешкоджаючи їх перетравленню. Результатом може стати розлад шлунка і гострий біль.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *