Луб’янка Гондурас. Ч.1

“На чолі Росії стоїть бандит. Він просто активіст організованої злочинності, і він контролює уряд і величезну територію там…” (Марко Рубіо, сенатор, кандидат у президенти США в 2016 році, з виступу перед виборцями 28.08.2015).

1. Читання доповіді прокурора Мюллера.

У квітні 2019 року в Америці був оприлюднений звіт прокурора Мюллера про втручання Росії у вибори в США у 2016 році. Якщо коротко, то доповідь зосереджується на двох основних темах:

(1) Сучасна кібервійна;
(2) “Многоходовочки.”

Або, інакше кажучи: як Путін допоміг Трампу обратися президентом і як він потім бігав за ним, щоб отримати подяку. І я його не отримав.

Аналіз цих “багатоходівок”, зібраних в одному місці, дає разючу картину того, як взагалі працює мафіозна держава Путіна. Олігархи, в тому числі й спільники Путіна в 90-х роках, які повзають перед паханом, щоб не зачепили їх капітал. Братва з Брайтон-Біч на господарстві, на чолі зовнішніх комунікацій мафії та спецслужб.

Державні кошти та держбанки з мільярдами доларів, віддані друзям-чекістам, чоловікам подруг молодшої дочки Каті, іншим підставним особам пахана. ГРУ – це відділ брудних справ Путіна. Червонопрапорний, орден Дверної ручки Скрипаля Дверної, загін чепігів, який просто ганьбить країну на зовнішній арені.

А головне, який результат їх активної діяльності? Чого домігся Путін, потрапивши на американські вибори? – Результат приголомшливий. Титанічними зусиллями, мобілізувавши всі мафіозні зв’язки, піддавши Росію новим санкціям, Путін привів на  пост президента США … кращого друга Ізраїлю. Казкова багатоходівка вийшла

Одним словом, зустрічайте  друзі: доповідь прокурора Мюллера — читайте разом!

2.Борці за білу расу.

На фото нижче – Дженна Абрамс. Проста американська дівчина з Вірджинії, якій не байдужа доля рідної країни. Протягом усієї кампанії Трампа вона палко агітувала за нього в Twitter, за яким стежили 70 000 осіб, яких цитують BBC, CNN, New York Times, Washington Post, France 24. Поки не з’ясувалося, що вона пише в Twitter зовсім не з Вірджинії.

Акаунт @Jenn_Abrams був створений у 2014 році, за два роки до виборів. Вона писала як типова  американка правих поглядів — проти чорношкірих, проти іммігрантів, проти лібералів і, за нашу Америку!

У вересні 2016 року Дженна Абрамс написала у Твіттері: «Чорні, якщо вас так утискають, відмовтеся від пільг, які вам платить наша країна».

Для російських читачів це все одно, що видати твіт: «Чеченці і даги: якщо вам не подобаються росіяни, відмовтеся від дотацій, які вам платять з нашої кишені». Весь Twitter Дженні Абрамс був наповнений подібним вмістом, що стосується Америки.

Оскільки твіти були дуже популярні, то  їх часто цитували провідні ЗМІ — мовляв, подивіться, що пишуть ці праві та фанати Трампа. Її постійно лаяв у Twitter Майкл Макфол, колишній посол США в Росії, який протягом тривалого час вважав її реальною людиною (в той час, як Макфол вважається своєрідним експертом з путінської пропаганди).

Англійська мова Дженні Абрамс була ідеальною (до справи були залучені професійні перекладачі). При цьому сам акаунт був зареєстрований на російський номер телефону, як з’ясувалося пізніше. Штірліц йшов по Гітлеру Штрассе,  і щось в ньому видавало радянського розвідника (парашут, який тягнувся за ним по тротуару). Але 70,000 підписників –  расистів  і Макфол цього не знали.

Про себе Дженна Абрамс сговорила: «Я не за Трампа, я за здоровий глузд!» Типовий вступ до виступів запутінських тролів у Рунеті: «Я не фанат Путіна, але скажу так…», «Я ніколи не був за Путіна, але все ж…». Одна методичка: такий початок має створити враження, що перед вами звичайна людина, а не платний агітатор.

Дженна Абрамс ніколи не покидала образ. Як і належить білій суперрасистці, вона співчувала конфедератам (тим, хто боровся за збереження рабства чорношкірих в Громадянській війні 19 століття). Хоча рабство в США було скасовано приблизно в той же час, що і скасування кріпосного права в Росії, тема залишається болючою. Чорношкірі не вважалися людьми, їх продавали через об’яви  в газетах, чому б про це не згадати, не запалити, так би мовити.

Квітень 2017 Відомий чорношкірий журналіст Ел Летсон свариться в Twitter з Дженною Абрамс. Вона написала у Твіттері, що громадянська війна в США була «насправді» через гроші, а не через рабство. Він відповідає: “Легко говорити, коли ваші предки не були валютою” (мається на увазі, що чорношкірі передавалися як речі). Результат: 66 000 осіб ретвітять Ела Летсона, 146 000 осіб ставлять йому лайк. Троль виходить в топ.

У тому, що Дженна Абрамс – троль з Росії, вперше запідозрили звичайні американські користувачі Twitter. Тоді влітку 2017 року про це написала New York Daily Beast, а потім втрутилися ФБР і АРР (агентство радіоелектронної розвідки). Згідно зі звітом Мюллера, Дженн Абрамс є продуктом фабрики тролів Пригожина. З 2014 року там працює «Американський департамент», його чисельність у 2016 році становила не менше 80 осіб.

Лютий 2018 Фрагмент обвинувального висновку у справі фабрики тролів в американському суді. Всього 13 найактивнішим учасникам операції «Трамп-Наш» були пред’явлені звинувачення:

Євген Пригожин – людина яскравої біографіїКвартирний злодій, вуличний гоп-стопщик з петербурзької  підворітні, який за радянських часів відсидів 8 років. Зараз він бізнесмен з оточення Путіна, який працює на ГРУ – фінансує тролів і найманців (ПВК Вагнера). Всі розваги за бюджетні гроші, звичайно. З дизентерійними сніданками, якими Пригожин годує дітей в школах Москви й Санкт-Петербурга.

І ось так виглядає покидьок, який працює у нього на фабриці тролів. Знайомтеся, Васильченко Гліб Ігорович, 1990 року народження, житель Санкт-Петербурга. Поет і початківець журналіст нетрадиційної спрямованості. На заводі тролів він працював з 2014 року, і разом з двома колегами (Іриною Каверзіною і Володимиром Венковим) вони безпосередньо керували акаунтами в соціальних мережах, видаючи себе за «Дженну Абрамс» та інших американських громадян. Загалом, путінський “борець за білу расу”. З лютого 2018 року він перебуває в розшуку ФБР.

А що стосується долі мурзилки Дженни Абрамс – її заблокував Twitter влітку 2017 року. Судячи зі звіту Мюллера, тільки на фабриці тролів було близько 4 000 таких мурзилок. Вони написали 175 000 твітів, а з урахуванням ботів – понад 1 мільйон.  Близько 500 тролів працювали в Facebook, разом вони “накатали”  80 000 постів.

3.Чисте зло.

Листопад 2016 року, напередодні президентських виборів у США. Фейсбук-група «Серце Техасу» (250 000 учасників). “Гілларі Клінтон – ЧИСТЕ ЗЛО. Всі патріоти повинні бути готові взятися за зброю проти Вашингтона, якщо він «переможе» на виборах:

Звідти: «Будьте готові розлучитися! Шановні техасці, Пора сказати «ні» злодіям з еліти… Вони думають, що можуть ставитися до нас, як до овець, але помиляються. Корумповані ЗМІ нічого не говорять про злочини Кілларі Ротен Клінтон. Пост був випущений в жовтні 2016 року як платна реклама.

Подумки перенесіть це на російську землю: «Шановні уральські громадяни! Путін – ЧИСТЕ ЗЛО. Всі патріоти повинні бути готові взятися за зброю, якщо це недосконале лайно знову переможе на виборах”..

21 травня 2016 року Х’юстон. Це ж серце техаської групи проводить кампанію «Ні ісламізації Техасу!» в місцевому Ісламському центрі:

Акцію підтримав популярний Twitter «Самотня техаська зірка» (50 000 передплатників). Анонімний автор повідомив, що він був «патріотом Америки і Техасу» і віруючим християнином. Він наполягав на ісламській загрозі Америці і просував хештеги #BanIslam і #FuckAllah ( «Заборонити іслам» і «Аллах, не йди»).

21 березня 2017 г. Twitter “Самотня техаська зірка” потрапляє на перші шпальти всіх світових ЗМІ зі своїм постом про мусульманку, яка нібито байдуже проходить повз жертву теракту в Лондоні, відткнувшись в мобільний телефон. Вони вбивають і плюють на нас, гидота – сенс твіта.

Потім знайшли  мусульманка і фотографа і все виявилося зовсім не так, але зіркою англомовних соцмереж стала «Самотня техаська зірка».

У парі з антиісламською Самотньою зіркою працював сатиричний Twitter «Дружина джихадиста». Його завданням було створення мемів для висміювання ісламу, які потім пропагувалися іншими акаунтами.

Дружина джихадиста написала у Твіттері: «Сьогодні у нашій сім’ї поповнення! Ахмед привів  нову кохану дружину Прісциллу. Зараз я знову дружина No2″..

Ще трохи Facebook 2016. Група «Ні штучному інтелекту» (для правоконсервативних релігійних виборців). 190 000 учасників. На тлі сцени з американської війни за незалежність з’явилося гасло: «Ми говоримо НІ нелегальної імміграції! Закрийте кордони, поки не пізно!» І солдати кидаються в атаку за незалежність Америки.

Група «Будь патріотом» (в сенсі, американським). 200 000 учасників.

Липень 2016.  У цій групі знаходиться рекламний пост: «Геть Хілларі!»

Жовтень 2016.  Армія Ісуса: Хілларі – сатана! Трамп не святий, але він принаймні чесна людина!.

Як ви вже могли здогадатися, всі ці хлопці з Техасу, дружина джихадиста Ахмеда, патріоти Америки, солдати Ісуса, борці зі штучним та іншим інтелектом – це путінські тролі або групи, створені ними спеціально для виборів. Метою їх роботи було консолідувати виборців Трампа (білих правих американців) на спільних об’єктах ненависті, починаючи від Хілларі і закінчуючи ісламом.

Існує таке поняття, як «спеціальна пропаганда». Обробка військ і населення противника під час війни. Тут була “спеціальна пропаганда” в мирний час. На неї повилося досить багато людей в США. 200 000 американців, які приєдналися до групи «Будь патріотом», і гадки не мали, що вони насправді приєдналися до групи «Будь ідіотом!» і ними маніпулюють іноземні розвідки.

Судячи з усього, США просто не очікували такої наглості. Що таке Росія, щоб впливати на внутрішню політику Америки?

Але так і сталося. Пропагандистська кампанія за Трампа велася за всіма правилами. Крім facebook-груп для основних виборців Трампа, були створені групи для обробки інших категорій населення в вигідному (для Трампа) напрямку. Існували групи для чорношкірих, для геїв, для мусульман тощо.

Кожній групі пропонували свій порядок денний: чорношкірих вмовляли бойкотувати вибори, білих правих вмовляли піти туди колоною. «Дружина джихадиста» розважала білих виборців антиісламськими жартами, але інші тролі (а може, і той самий) очолили групу у Facebook під назвою “Об’єднанні мусульмани Америки” (300 000 осіб), в якій писали, що Трамп був, ну, просто найкращим вибором для мусульманина.

Вашингтон, 1 листопада 2017 року Презентація пропаганди ГРУ на слуханнях у Конгресі США. Половина Конгресу – Демократична партія, прихильники Гілларі. Кращого аргументу для нових санкцій немає.


 Віце-президент Facebook Колін Стретч (крайній зліва) на тих же слуханнях у Конгресі. Коли Стретч почав докладувати, як Facebook збирає досьє на користувачів для продажу адресної реклами, його там ледь не розірвали. Виявилося, що за гроші можна купити адресну політичну рекламу (причому, не малі гроші), дуже точно перевірену на основі поведінки користувача, його друзів, інтересів, і це може зробити будь-хто.

Однак тролі Пригожина в деяких випадках спокійно розкручувались і без платної реклами. Так, найвідомішою мурзилкою передвиборної кампанії Трампа став @ten_gop Twitter. Такий шедевр спеціальної пропаганди ГРУ. Він імітував Twitter філії Республіканської партії США в штаті Теннессі (@tn_gop). Різниця була в одній букві, і троль оголосив свою сторінку «неофіційним Twitter республіканців штату Теннессі”.

Аккаунт, який виступав набагато різкіше, ніж офіційний Twitter Республіканської партії в штаті, швидко вийшов в топ, максимум 145 000 чоловік підписалися на нього. Його постійно ретвитили сини Трампа Ерік і Доналд молодший (2 млн передплатників на двох), а також інші соратники Трампа. У якийсь момент «Англійський телеграф» процитував троля як офіційну (!) думку Республіканської партії в штаті Теннессі ( хоча всі «однопартійці» сиділи на  Савушкіна, 55).

Троль ten_gop працював не покладаючи рук. Він нескінченно нападав на Гілларі Клінтон і демократів. Коли ГРУ Росії зламало електронну пошту Клінтон і сервер Демократичної партії (весна 2016 року), троль просував публікацію вкрадених листів і документів в інтернеті. При цьому він брав участь в операції прикриття: писав, що насправді саме ЦРУ зламало пошту Клінтон, щоб звинуватити в усьому росіян.

11 вересня 2016 р. « Russia Today” піарить троля @ten_gop. Текст твіту означає щось на кшталт: «Я відчуваю себе чудово». Люди обурені тим, що хвора на пневмонію Клінтон обіймає дівчину” (мова йде про хворобу Хілларі Клінтон під час виборчої кампанії, яка активно застосовувалася проти неї).

Далі буде…

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *