Віктор Орбан назвав “ідіотами” тих, хто вважає його расистом

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив на конференції консерваторів США, що Захід замкнений у “зіткненні цивілізацій”.

Лідер правих викликав захоплені оплески на Конференції консервативних політичних дій (CPAC) в Техасі.

Промова пана Орбана пролунала після того, як його давній радник кабінету міністрів подав у відставку через коментарі, які він зробив, які вона назвала “чистим нацистом”.

Він сказав, що угорці «не хочуть ставати народами змішаної раси».

Виступаючи в Далласі в четвер, пан Орбан прямо не звернувся до цієї своєї думки, але сказав: «Християнський політик не може бути расистом».

Угорський прем’єр також заявив, що ті, хто вважає його расистом або антисемітом, є “просто ідіотами”.

“Я вже бачу завтрашні заголовки”, – сказав він. “Ультраправий європейський расистський і антисемітський силач, троянський кінь Путіна, виступає на конференції консерваторів.

– Але я не хочу давати їм ніяких ідей, вони найкраще знають, як писати фейкові новини».

Пан Орбан, який перебуває при владі з 2010 року, розкритикував колишнього президента США Барака Обаму, мегадонора-демократа Джорджа Сороса і «глобалістів».

“Ми повинні повернути інституції у Вашингтоні і в Брюсселі”, – сказав він. «Ми повинні координувати рух наших військ, тому що перед нами стоїть такий самий виклик.

“У вас є два роки, щоб підготуватися”, – додав він, очевидно, посилаючись на президентські вибори в США 2024 року.

Пан Орбан викликав овації стоячи, коли прочитав статтю з угорської конституції, в якій визнається тільки шлюб між жінкою і чоловіком

Виступаючи минулого місяця в Румунії, пан Орбан викликав обурення, коли сказав: «Ми готові змішуватися один з одним, але ми не хочемо ставати народами змішаної раси».

Зауваження спонукали його радника найближчого оточення піти у відставку на знак протесту, і викликали широкий осуд.

BBC

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *