Декілька питання звичайному росіянину, типовому слухачеві та глядачеві Соловйова: Адже думати – це не боляче?

Список резонних та зі зрозумілих причин максимально полегшених питань типовому слухачеві Соловйова та ін. Якщо НАТО – головна загроза безпеці Росії, то:

Чому жоден солдат НАТО жодного разу за всю 70-річну історію існування Альянсу не ступив ногою на територію Росії?

Чому жодна ракета НАТО за 70 років не була випущена територією Росії?

Чому Естонія, Латвія та Литва, що перебувають у НАТО з 2004 року, не викликали занепокоєння Вождя, хоч відстань до них така сама, як до України?

Чому в 90-х роках, коли країна була на межі гуманітарної катастрофи, у тому числі літаки НАТО доставляли сотні тонн гуманітарної допомоги до Росії?

Чому немає в природі жодного документа, в якому НАТО зобов’язувалося б не розширюватися на Схід, коли Путін каже, що вони “обіцяли”?

Чому в країнах НАТО рівень життя та захищеності людей на порядок вищий, ніж у Росії і чому за 70 років на теренах країн НАТО не було жодної війни?

Чому до НАТО цілком добровільно увійшли 30 суверенних держав, а Росія під дулом автомата відхоплює шматки сусідніх незалежних держав у порушенні всіх міжнародних норм?

Чому всі 30 членів НАТО є загальновизнаними державами на планеті, а ті території, які “приєдналися” де-факто або де-юре до Росії, визнані лише самою Росією і ще може – Північною Кореєю з Сирією?

Чому Росія за все існування Альянсу встигла ввести свої війська та спецпідрозділи до Угорщини, Чехословаччини, НДР, В’єтнаму, Кореї, Нікарагуа (громадянська війна 1981-1990 рр.), Близького Сходу (Арабо-ізраїльський конфлікт у період з 1956-1996), Сомалі (Сомалійсько-ефіопська війна 1977-1978), Афганістан, Чечню (аж двічі), Литву (Вільнюс 1991 р.), Латвію (Рига 1991 р.), Молдову, Азербайджан (“Чорний січень”), Грузію. Також за цей час Росією було інспіровано як мінімум дві війни: Грузино-абхазька (1992-1993) і Карабаська (1992-1994). За цей період залишаються досі в окупації: Частина території Молдови, Республіка Ічкерія, Крим, Донецька та Луганська області, Абхазія, Південна Осетія.

А Альянс за той самий час побував лише у трьох військових операціях: Югославія, Афганістан, Лівія. Інші були гуманітарними й операціями стримуванням. І жодного клаптика чужої землі не було насильно приєднано до НАТО за 70 років.

Зрештою, якщо НАТО за версією Путіна так загрожує безпеці Росії, то навіщо його було провокувати всі ці роки, захоплюючи чужі землі навколо себе, зневажаючи міжнародні закони, адже було очевидно, що це викличе лише розширення та зміцнення Альянсу?

Питання врешті залишається лише два: хто у всій цій історії загрожує світовому порядку і чому ти, росіяни, типовий глядач Соловйова, так боїшся НАТО?

Може, варто вже раз у житті вимкнути телевізор і замислитися? Просто встати з дивана, подивитися в Дзеркало та чесно сказати собі: “Моя країна зараз фізично винищує народ України, як мені далі з цим жити й що я можу з цим зробити?”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *