“Репортери без кордонів”: Журналіста Макса Левіна стратили росіяни, його друга спалили живцем

Про це повідомили “Репортери без кордонів” (RSF) у своєму розслідуванні.

Вони понад тиждень збирали в Україні докази й підказки щодо обставин смерті Левіна. Про це пише 24 канал.

На основі зібраної інформації та доказів, слідчі RSF змогли відновити події.

Докази, зібрані RSF, вказують на те, що український фотожурналіст Макс Левін і його друг, який був з ним, були страчені російськими військовими – ймовірно, після допитів і тортур, у день їх зникнення, 13 березня 2022 року, – йдеться у розслідуванні.

Слідчі повернулись на місце, де 1 квітня було виявлено тіла Левіна та військовослужбовця Олексія Чернишова. У ході розслідування група нарахувала 14 кульових отворів в обгорілій частині їхньої машини.

10 березня Максим Левін втратив свій безпілотник у лісі поблизу Мощуна, тож через 3 дні вирішив повернутись у цей район, щоб отримати кадри військового вторгнення росії, які зафіксував безпілотник.

Левін вважав, що останні знімки, які він зробив, дуже важливі. Однак, на час повернення росіяни вже займали частину лісу. Йому не вдалося “забрати фотодокази” – росіяни стратили його та військового, який був з ним – Олексія Чернишова.

За даними розслідувачів, вбивство могли скоїти військовослужбовцями 106 повітряно-десантної дивізії або бійцями спецпідрозділу. Командує 106 дивізією полковник Володимир Селіверстов.

RSF передала докази українській владі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *