Перший президент Російської Федерації Борис Єльцин майже 25 років тому сказав: «Прокинувся вранці – подумай, що ти зробив для України»

31 грудня 1999 року він подав у відставку і на біду Україні та й власному народу своїм правонаступником рекомендував полковника КДБ Володимира Путіна, який ось уже 23 роки «царює» в Росії.

Слова Бориса Єльцина стали популярними не тільки в Україні, але й в Росії. Здавалось, що Україну і Росію поєднує не тільки географічне положення, але й політичне та економічне співробітництво створюють ті умови, за яких, колись комуністичний термін про «братні народи», набирає реального змісту.

Але сьогодні на території України йде жорстока широкомасштабна війна, яку розв’язав Путін з-за активної та мовчазної підтримки російського народу. Без підтримки народу війна б немала ніякої перспективи. Російський народ є учасником створення зла на Україні.

Хотілось би знову згадати слова Єльцина і запитати простого росіянина: якщо ти прокинувся, а багато українців так і не прокинулось, то спитай себе – що ти можеш зробити для України? Що в твоїх силах, щоби не брати участь у злі?

Якщо ти живеш, то постав собі питання – скільки злочинів створила твоя країна проти інших народів? І хто поніс за це покарання? Порівняй своє життя із загубленими долями мільйонів інших людей. Українці, кримські татари, грузини, вірмени, азербайджанці, білоруси, литовці, латиші, естонці, чеченці, інгуші, балкари, казахи, поляки та десятки інших, винні лише в тому, що опинилися на шляху імперії, не хотіли втрачати своїх коренів, своєї самобутності, своєї незалежності. На деяких іноді просто відпрацьовували масове знищення людей як на сирійцях. Розважалися. Подумай про них усіх. Твоя країна винищувала їх мільйонами, і все ніяк не може напитися чужої крові. Депортації, голодомори, масові репресії, етнічні чищення, денаціоналізації, поневолення.

А ти сьогодні прокинувся. І за вікном ти бачиш цих катів: Путіна, Шойгу, Герасимова, Лаврова та сотні, тисячі інших. Чому ти мовчиш?

Якщо ти не хочеш знати про чужих і безневинних, то звернися до себе – що твоя країна зробила з твоїм власним народом? Чому ти нікого не шкодуєш? Навіщо ти виправдовуєш будь-який злочин? Чому тебе нічого не торкається?

Хто ти?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *