Віктор Орбан: Україна має право захищатися, навіть якщо букмекери не дають великих шансів

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна має право захищатись від російського вторгнення.

Про це він сказав в інтерв’ю одній з угорських радіостанцій, пише “Європейська правда” із посиланням на Telex.

“Якщо уряд вирішив боротися, це рішення не можна ставити під сумнів, навіть якщо букмекери не дають великих шансів на перемогу”, – сказав Орбан.

Питання, за словами Орбана, полягає у тому, як відреагує Європа та які пропозиції вона внесе для вирішення конфлікту.

“Проблема у тому, що майже ніхто в Європі не говорить у Європі голосом миру. Ми маємо говорити голосом миру”, – сказав він.

Орбан також заявив, що Євросоюз повинен  змінювати свою стратегію, тому що якщо слідом за нафтою введуть обмеження на газ, це матиме серйозні наслідки, пише HGV.

Він пояснив, що війна в Україні лише частково веде до зростання цін, а подальше зростання цін спричинене запровадженими санкціями.

“Ми повинні фінансувати мир, а не війну”, — сказав Орбан, додавши, що є ділові кола, зацікавлені у війні, і згадав мільярдера Джорджа Сороса, якого він назвав “призвідником війни”.

Нагадаємо, Будапешт кілька тижнів блокував ухвалення шостого санкційного пакета проти Росії з нафтовим ембарго, доки не домігся вигідних для себе винятків.

Угорщина також заблокувала включення російського патріарха Кирила у шостий санкційний пакет.

Через це Європарламент ухвалив резолюцію, в якій закликав Європейську раду погодитися розпочати процес перегляду договорів ЄС, у тому числі, щоб змінити процедуру ухвалення рішень щодо санкцій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *