Оптимальні умови для польоту на Марс будуть в середині 30-тих років

Вчені з’ясували, коли краще планувати пілотовані польоти на Марс.

Вчені з США і Німеччини вирішили з’ясувати оптимальну дату запуску ракети на Марс. На політ може серйозно вплинути космічна погода, тому автори нової роботи вирішили підлаштуватися під неї і знайти оптимальний проміжок для польоту на Червону планету. При цьому екранувати корабель від зовнішніх впливів можна лише в розумних межах, інакше маса зорельота збільшиться настільки, що його запуск стане економічно неможливим.

Також ще однією проблемою може стати постійна сонячна радіація — вона буде діяти на космонавтів під час всього польоту. Тому потрібно відстежити сонячну активність і також постаратися знизити її негативний ефект до мінімуму.

Як це не парадоксально звучить, але летіти на Марс під час піку сонячної активності — не така вже й погана ідея. Вся річ у тім, що заряджені сонячні частинки, від яких досить просто екранувати корабель, дають корисний ефект: вони здатні послаблювати куди більш небезпечне галактичне випромінювання.

“Нам вдалося знайти оптимальне поєднання рівня захисту космічного корабля і періоду запуску, при якому буде можливий максимально тривалий політ. За нашими розрахунками, найкращий час старту для пілотованих експедицій на Марс — період спаду сонячної активності. При оптимальному рівні захисту з використанням алюмінієвих екранів товщиною 10 сантиметрів тривалість польоту може досягати чотирьох років без перевищення нормативів з радіаційної безпеки. Наступний пік сонячної активності очікується досить скоро, у 2025 році, так що підкорювачів Марса, мабуть, доведеться дочекатися середини 2030-х років”, – говорять вчені

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *