До 2100 року на Землі з’являться 130-літні люди

Вчені з Вашингтонського університету, США, говорять про те, що вже до кінця цього століття вік в 130 років стане нормою!

На сьогодні число людей, які живуть у віці старше 100 років, тільки зростає. За даними на 2021 рік, у всьому світі налічується майже півмільйона людей старше 100.

Однак існує набагато менше «понадстолітніх», людей, які доживають до 110 років. Найстаршим чоловіком на Землі була француженка Жанна Кальман, якій було 122 роки, коли вона померла в 1997 році. В цей час найстарішою людиною в світі є 118-річна Кане Танака з Японії.

У своєму дослідженні вчені використовували статистичне моделювання для вивчення тривалості людського життя. Вони проаналізували цілий ряд ризиків і можливостей, пов’язаних з майбутніми медичними та науковими відкриттями, які можуть вплинути на життя після 110 років.

Так вчені виявили, що кількість «понадстолітніх» людей буде продовжувати повільно зростати. Оцінки показують, що тривалість життя може становити 125 або навіть 130 років до 2100 року. На жаль, автори роботи не можуть сказати, чи стане такий вік більш поширений, оскільки це виходить за рамки їхньої компетенції, але принаймні одна людина доживе до 130 років до кінця століття. Сторонні дослідники погоджуються з висновками даного дослідження, і кажуть, що при постійно зростаючому населенні планети це не неможливо

Популярная механика

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *